Kam míří smartphony aneb když už telefon není na volání
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Kam míří smartphony aneb když už telefon není na volání

Kam míří smartphony aneb když už telefon není na volání | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

7. 10. 2017 03:00 31

Seznam kapitol

1. Kam dál? 2. Sluchátka, u nichž je zvuk na druhém místě 3. Jaké rysy vidíme u nastupujících telefonů? 4. Zalep, rozlámej 5. Na dobu určitou 6. Použít a zahodit

Technologie se povětšinou pohybuje v přískocích. Kdysi dávno musel mít smartphone alfanumerickou klávesnici – buď výklopnou anebo výsuvnou. Pak se jí zbavil. Stejným směrem zamířily vyměnitelné baterie, rozšiřující paměťové karty a jack pro připojení drátových sluchátek. Co bude další na řadě a kam to celé směřuje?

Reklama

Neopravitelnost

S tím, jak se moderní mobilní zařízení mění v nerozebíratelný balíček elektroniky, baterky a drátů utopený v lepidle a zavařený ve slupce, klesají jakékoliv šance na její opravu. iFixit při rozborce AirPods nedokázal ani sluchátka, ani jejich nabíječku otevřít bez zničení vnějšího obalu a ohodnotil jejich opravitelnost 0/10, což v podstatě znamená, že pokud se se zařízením něco stane, můžete si vyrazit pro nové.

Na jednu stranu má zalití vnitřku mobilních zařízení perfektní smysl. Zabrání se tak škodám způsobeným vnikající vodou, zvýší to odolnost proti tlaku vodního sloupce a také zvýší odolnost při pádu, protože když je to celé slepené do jediného celku, nemají komponenty kam odskočit.

Kam míří smartphony aneb když už telefon není na volání
i Zdroj: PCTuning.cz

Zároveň to ale znamená, že když selže nejslabší komponenta, není šance to opravit. Limitujícím faktorem tu zůstává hlavně životnost baterie a spoléhání se na její kvality, protože pokud se ukáže, že nějaká výrobní série má nějaký závažný problém (přehřívání, nafukování, brownouty, výrazně zkrácenou životnost), neexistuje jednoduchý způsob, jak to opravit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama