Legendární první Half-Life se dočkal ray tracingu – oprašte brokovnice a zamáčkněte slzu dojetí nad tou starou kráskou
i Zdroj: sultim_t
Novinka Legendární první Half-Life se dočkal ray tracingu – oprašte brokovnice a zamáčkněte slzu dojetí nad tou starou kráskou

Legendární první Half-Life se dočkal ray tracingu – oprašte brokovnice a zamáčkněte slzu dojetí nad tou starou kráskou

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

23. 2. 2023 15:00 13

Na legendy se nezapomíná a Half-Life mezi ně patří. Nejen že existuje hromada modifikací, ale celá hra byla předělána i do enginu z HL 2.

Reklama

Ale ray tracing? Toho jsme se dočkali až teď. Stejný vývojář sultim_t, který nám daroval RT do 3D milníků Doom a Quake, dokončil práci na ray tracingu pro Half-Life. Nevěřím, že by někdo tuto legendu neznal, ale ve zkratce, jste výzkumník Gordon Freeman, jeden experiment se krapet nepovede a otevře portál do jiné dimenze. Jiní se to snaží ututlat a Gordon se ocitne mezi kladivem vetřelců a kovadlinou speciálních jednotek. V roce 1998 šlo o čiré zjevení, neboť styl vyprávění připomínal dynamický akční film, kde máte hlavní roli. 

A teď si to můžeme zopakovat v parádním ray tracingovém kabátu. Já sám to možná udělám, protože jsem HL hrál naposled kdysi dávno ještě na 3Dfx. A možná že raději zapařím originální verzi s RT, než předělávku Black Mesa. Ale samozřejmě, každému dle chuti. Pro instalaci RT potřebujete vlastnit hru (kdo by to čekal) a stáhnout dva komprimované soubory. Ty nacpete do adresáře s hrou, přepíšete originální soubory a hotovo. Pro DLSS je nutno stáhnout další zip a knihovnu, ale bez obav, vše je stručně a jasně napsáno na stránce modu

Porovnávání Porovnávání
i Zdroj: Pctuning
i Zdroj: Pctuning

Jak jsem to zkusil, tak RTX 2080 ve 3840 × 2160 dává s DLSS na „Performance“ kolem 45-50 FPS. Režim „Balanced“ je o nějakých 10 FPS níž. A běžné 1920 × 1080 je hratelné i bez DLSS a pohybuje se také kolem 50 FPS. Patrně však bude v modu nějaký bug, neboť po chvíli mi FPS spadly na 23 a nehnuly se, ať jsem měnil rozlišení nebo DLSS. Po restartu nebo nahrání jiné pozice se to zase srovnalo. Předpokládám, že maník sultim to ještě doladí. 

Porovnávání Porovnávání
i Zdroj: Pctuning
i Zdroj: Pctuning
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama