ovladani-pc-jako-v-minority-report-v-nemecku-to-dokazali
Novinka Ovládání PC jako v Minority Report? V Německu to dokázali!

Ovládání PC jako v Minority Report? V Německu to dokázali!

Michal Hlaváč

Michal Hlaváč

22. 7. 2010 12:00 6

Ovládání PC pomocí gest není nic až tak nového, ale aby bylo možné použít obě ruce, tak jste do teď museli mít barevné rukavice nebo jiné „udělátko".

Reklama

Tým vědců na Fraunhofer Technical Institute v Německu vyvinul systém, který nepotřebuje speciální pomůcky, aby detekoval obě ruce a tím umožnil ovládání celého PC.

Ovládání pomocí těla, jako to dělá Kinect není až tak složité, protože tělo v porovnání s deseti prsty je obrovský objekt, který se lehko identifikuje, ale identifikovat každý prst samostatně je něco úplně jiného. Díky systému, který vyvinuli na Fraunhoferově institutu se rozpoznání prstů děje v reálném čase a bez speciálních pomůcek, stačí skutečně jen holé ruce. Jedná se zatím o nejvyspělejší systém tohoto druhu na světě. Dá se říci, že tento systém funguje stejně jako tomu bylo ve filmu Minority Report.

Ovládání PC jako v Minority Report? V Německu to dokázali!
i Zdroj: PCTuning.cz

Mnoho notebooků dnes vlastně již obsahuje ovládání gesty za pomoci webové kamery, ale to je nesrovnatelně jednodušší technologie než tato. Jediné, co taková technologie v dnešních noteboocích umožňuje je to, že pomocí „obřího" gesta dokážete zastavit přehrávání filmu nebo jej znovu spustit.

Zdroj: Dvice

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama