Pipo X9, netradiční mini PC s vlastním displejem
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Pipo X9, netradiční mini PC s vlastním displejem

Pipo X9, netradiční mini PC s vlastním displejem | Kapitola 5

Martin Polický

Martin Polický

5. 11. 2015 03:00 13

Seznam kapitol

1. Pipo X9: představení a parametry 2. Pipo X9: detaily 3. Dual boot: Android a Windows 10 4. Luxmark, PC Mark 5. Závěrem

S úspornými počítači určenými pro nenáročné kancelářské aplikace a brouzdání po internetu se poslední dobou doslova roztrhl pytel. Svět zaplavují zejména asijské produkty více i méně známých značek. Do redakce nám připlula novinka – TV box Pipo X9, která se na první pohled od konkurence odlišuje jednou drobností – 8,9“ displejem.

Reklama

Závěrem

Pipo X9 je opravdu velmi zajímavě řešené mini PC, které může být tabletem, počítačem, TV boxem nebo terminálem. Kupovat jej budou pravděpodobně nenároční uživatelé, kteří jej budou používat jako multimediální centrum. Osobně vidíme jeho největší potenciál v obýváku jako TV box a v kuchyni jako zařízení, na kterém si snadno a rychle přečtete oblíbené elektronické recepty.

Po stránce výkonu jsme zůstali trochu na rozpacích. Zatímco Android verze 4.4.4 se choval normálně, Windows 10 mělo místy slabší chvilky a zpracování operací trvalo oproti jiným mini PC ve stejné cenové kategorii o něco déle.

Pipo X9, netradiční mini PC s vlastním displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se nám líbilo? Zařízení má 4 USB porty (i když jen 2.0), takže jejich nedostatek vážně nejspíš nebudete řešit. Další příjemností byl dotykový displej s vysokým rozlišením, i když ten se vzápětí ukázal jako dvousečná zbraň. Dále bychom dali palec nahoru za plnohodnotné HDMI a ethernet.

Palec dolů bychom dali za poněkud zvláštní laciný vzhled a obří Wi-Fi anténu, která se opravdu nepovedla. Také bychom ocenili zabudovanou baterii nebo alespoň delší kabel napájení. Hřebíčkem do rakve jsou reproduktory, z nichž se díky jejich velikosti a zpracování neline zrovna půvabný zvuk.

Suma sumárum, Pipo X9 si své spokojené majitele zajisté najde. Jedná se ale o zařízení, které není pro každého, a my osobně asi dáme přednost jinému TV boxu.

Aktuální cena základní konfigurace s kapacitou 32 GB je 126.50 $ tedy cca 3160 Kč + DPH a clo.

Za zapůjčení produktů do testu děkujeme internetovému obchodu GearBest

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama