plantronics-pulsar-590a-bluetooth
Zábava Článek Plantronics Pulsar 590A Bluetooth

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth | Kapitola 2

Michal Učeň

Michal Učeň

5. 4. 2006 01:00 20

Seznam kapitol

1. Obsah balení a parametry 2. Popis sluchátek 3. Zvukové vlastnosti a zhodnocení

Sluchátka nad tři tisíce korun jsou pro obyčejné uživatele spíše drahým rozmarem, ale zároveň také předzvěstí nových trendů, které se za nějakou tu dobu objeví i mezi těmi levnějšími kousky. Podobnou vlaštovkou jsou i Plantronics Pulsar 590A Bluetooth, které jako jedny z mála reprodukují stereofonní zvuk přes bezdrátovou technologii Bluetooth. K tomu připočtěme vynikající zvuk, bohaté příslušenství a několik vychytávek a máme tu hned luxusní přenosný headset.

Reklama

Výrobce na kvalitních materiálech rozhodně nešetřil. Jsou sice z větší části z plastu, nicméně ten je velmi kvalitně zpracovaný a odolný. Volba jistě souvisí i s konečnou nízkou hmotností 98 gramů, kterou můžeme srovnat s lehčím mobilním telefonem. Tvar je v podstatě jak u klasických sluchátek, rám tvoří oblouková konstrukce přes hlavu s možností úpravy podle velikosti hlavy.

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Náušníky jsou díky otočnému kloubu přizpůsobivé a zároveň se díky němu mohou sluchátka složit do pouzdra nebo nabíjet. Polstrování polootevřených reproduktorů je příjemné, odhlučnění od okolí dostačující. Pokud máte raději absolutní klid, je vhodnější zvolit některá uzavřená sluchátka, na druhou stranu zaměření Plusarů je spíš na mobilitu a komfort pro uživatele.

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Na následující fotografii je vidět, jak snadno lze z bezdrátových sluchátek udělat drátová. Sluchátka pak nepotřebují ani vlastní napájení, bohužel pak nefunguje interní regulace hlasitosti a další ovládací prvky. Na delší práci na počítači je to velni užitečné.

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Na pravém náušníku je z vnější strany šest tlačítek, která slouží k základním funkcím ovládání audio zařízení a zvuku. Najdeme zde regulaci hlasitosti, která funguje téměř stále(pokud nejsou sluchátka připojena přes audiokabel), dále pak pohyb mezi skladbami a vypnutí/zapnutí mikrofonu(fungující pouze u zařízení, která to podporují - především mp3 přehrávače s BT). Z boční strany je pak posuvné tlačítko na zapnutí/vypnutí sluchátek. Kolem černé výplně středu sluchátka je podobně jako na BT adaptéru podsvětlené kolečko z průhledného plastu, které při zapnutých sluchátkách pulsuje modrým a červeným světlem. Skleněná trubička mikrofonu je výsuvná a usměrňuje váš hlas ke snímači. Bohužel je nutné, aby byla sluchátka připojena k zařízení pomocí Bluetooth a ne pomocí adaptéru, který se posléze zapojuje jen do audiovýstupu zařízení. Bez problémů tak funguje například u telefonů.

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobci využili opravdu každé místečko - především je to vidět na chytře řešeném napájení a nabíjení, kdy je z horní části kloubu pravého náušníku speciální port. Ten využívá jak USB kabel a síťový adaptér, tak nabíjecí stanice.

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týká nošení, konstrukce je lehká, s ideálním sevřením tak, aby sluchátka nepadala a zároveň vás netlačila. Díky možnosti nastavení velikosti padnou téměř každému, s kratičkým mikrofonem také problém nebude. Horší je to s ovládáním na sluchátkách, kde si chvilku musíte zvykat, než intuitivně naleznete to pravé tlačítko.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama