plantronics-pulsar-590a-bluetooth
Zábava Článek Plantronics Pulsar 590A Bluetooth

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth | Kapitola 3

Michal Učeň

Michal Učeň

5. 4. 2006 01:00 20

Seznam kapitol

1. Obsah balení a parametry 2. Popis sluchátek 3. Zvukové vlastnosti a zhodnocení

Sluchátka nad tři tisíce korun jsou pro obyčejné uživatele spíše drahým rozmarem, ale zároveň také předzvěstí nových trendů, které se za nějakou tu dobu objeví i mezi těmi levnějšími kousky. Podobnou vlaštovkou jsou i Plantronics Pulsar 590A Bluetooth, které jako jedny z mála reprodukují stereofonní zvuk přes bezdrátovou technologii Bluetooth. K tomu připočtěme vynikající zvuk, bohaté příslušenství a několik vychytávek a máme tu hned luxusní přenosný headset.

Reklama

Přestože jde o sluchátka polootevřená, střední velikosti, zvuk je velmi kvalitní, navíc vzhledem k použité technologii BT dokonce stereofonní. Výrobce použil 28 mm neodymové reproduktory s frekvenčním rozsahem 20 - 20 000 Hz. Narozdíl od Kossu je zvuk více přirozený, hluboké tóny přiměřené a naopak ty vyšší nezkreslené. Vynikají i tóny střední, které často bývají utlačené právě na úkor basů. Izolace od okolí není díky neuzavřené konstrukci dokonalá, hodí se to na druhou stranu v případě, že řídíte auto. Velmi dobře je řešeno telefonování, které je velmi jednoduše realizovatelné na všech telefonech s bezdrátovou technologií Bluetooth. Navíc pokud vám někdo volá, automaticky se vypne hudba a máte tak na hovor absolutní klid. Po jeho ukončení samozřejmě přehrávání pokračuje. Kvalita snímání mikrofonu je trošku slabší, což je vidět už na jeho trubičkovitém tvaru, kde je snímač umístěn až v útrobách sluchátek. Na běžné volání bezpečně vystačí. Sluchátka mají velmi dobrý dosah, v testování čisté reprodukci nebránily ani dvě panelákové stěny.

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz


- Kliknutím na fotografii ji zvětšíte -

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth se hodí zejména náročným uživatelům, kteří vyžadují absolutní a špičkové komponenty, zejména pak z hlediska univerzálního použití jako headset s připojením na telefon, počítač a zároveň ke kvalitnímu poslechu hudby. Cena se na úvod vyšplhala na úctyhodných 5 489 Kč s DPH, v nejbližší době by ale podle slov dodavatelů měla cena poklesnout cca o 15%, tedy 800 Kč. Uvidíme, v každém případě můžeme uvítat další pokrok v technologii směrem k stereo zvuku v kombinaci s BT, snad se brzy dočkáme i levnějších alternativ.

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Plantronics Pulsar 590A Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Za zapůjčení produktu děkujeme internetovému obchodu SuperGamer.cz.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama