pravnik-hollywoodu-v-norsku-neuspel
Novinka Právník Hollywoodu v Norsku neuspěl

Právník Hollywoodu v Norsku neuspěl

FidoUncle

FidoUncle

21. 2. 2008 00:00 12

V některých zemích se policie věnuje sdílení filmů a hudby po P2P sítích a v některých se soustředí na opravdové zločiny. Norsko, jak se zdá, patří do druhé skupiny.

Reklama

Espen Tøndel, právník zastupující zájmy hollywoodských studií v Norsku příliš pochopení ze strany tamní policie nezískal. Snažil se policisty přesvědčit, že v případě P2P sdílení se jedná o kriminální čin a ne o otázku civilního práva. V odpovědi mu policie oficiálně oznámila, že jejich poviností je pronásledovat skutečné zločince a nemohou honit každého chlapce, který si stahuje hudbu nebo filmy.

Právník Hollywoodu v Norsku neuspěl
i Zdroj: PCTuning.cz

Poté se Tøndel obrátil dopisem na Ministerstvo spravedlnosti a dožadoval se osobní návštěvy. Argumentoval, že bez pomoci policie jsou jim jejich IP adresy k ničemu. Ministerstvo spravedlnosti jeho žádost o přijetí zamítlo. Navíc se zdá, že norská vládnoucí strana Arbeiderpartiet se nechystá na změnu přístupu. Bojí se totiž ztráty hlasů mladých lidí. Trond Giske, ministr kultury, naznačil, že policie bude postihovat pouze skutečné piráty a nikoli každého občana, který si sem tam něco stáhne.

Norsko se tak připojuje k zemím jako Kanada, která odmítá plýtvat penězi daňových poplatníků na stíhání lidí, kteří si sem tam něco stáhnou. Naproti tomu třeba Německo nebo Velká Británie dovoluje právníkům manipulovat policií. Nechají policisty zjistit, kdo se za IP adresou skrývá, následně žalobu stáhnou a přesunou spor do civilní roviny...a tam už jde jen o to, kolik vysoudí.

Co myslíte, ke kterým zemím se naše republika řadí?

Podle Fudzilla, TorrentFreak

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama