Ray tracing na iPhonu 15 Pro bere dech: podívejte se na video
i Zdroj: Apple / iPhone 15 Pro press kit
Apple Novinka Ray tracing na iPhonu 15 Pro bere dech: podívejte se na video

Ray tracing na iPhonu 15 Pro bere dech: podívejte se na video

Jakub Fišer

Jakub Fišer

25. 9. 2023 09:30 16

Jednou z těch úplně nejzásadnějších novinek u nové generace iPhone 15 je výkon modelů Pro a Pro Max a s ním spojené predispozice pro hraní. Apple se snaží prezentovat u iPhonu 15 Pro (Max) dokonce takové vychytávky, jako je ray tracing. A podle prvních ukázek to vypadá, že hry budou na iPhonu vypadat vážně k světu.

Reklama

Konzolové hry na iPhonu

Při uvedení nových iPhonů 15 Pro a Pro Max si vzal slovo šéf marketingu Greg Joswiak a v samostatné části blíže představil funkce pro hraní her. Apple totiž chce, aby se iPhone plně ponořil do segmentu herních telefonů, i když na to nevypadá a nemá ani žádné unikátní designové prvky.

Hlavní výkonnou jednotkou nových iPhonů je čipset A17 Pro, dosud nejvýkonnější čip v iPhonu. Tento čipset je v něčem prý až 4× rychlejší než předchůdce A16 Bionic a má 6jádrovou grafickou jednotku, která má být o 20 % výkonnější než vloni.

Kromě hraní již dnes oblíbených titulů z App Store a Apple Arcade, na virtuálním podiu během Apple Keynote přišli také zástupci vývojářských studií Ubisoft, HoYoverse nebo třeba Capcom. Bylo tedy přislíbeno, že již brzy by měly na iPhone dorazit tituly, jako je Resident Evil Village, zbrusu nový Assassin’s Creed Mirage nebo i příběhový hit od Hidea Kodžimy – Death Stranding.

Všechny tituly s ray tracingem a vylepšenou grafikou mají být v „konzolové kvalitě“ a přinést zábavu, kterou lidé pohledávají u kapesních konzolí, handheldů a podobně. Zlehka otestoval nové herní možnosti třeba český youtuber Petr Mára, který dostal možnost zahrát si nové konzolové hry na iPhonu s předstihem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama