Apple opět čaroval: nový iPhone 15 Pro má lepší ray tracing než váš počítač
i Zdroj: Apple
Článek Apple opět čaroval: nový iPhone 15 Pro má lepší ray tracing než váš počítač

Apple opět čaroval: nový iPhone 15 Pro má lepší ray tracing než váš počítač

David Jiránek

David Jiránek

12. 9. 2023 22:10 41

Seznam kapitol

1. Hodinky Apple Watch S9 a Apple Watch Ultra 2 2. iPhone 15 a 15 Pro 3. Další USB-C příslušenství a karbonová neutralita

Apple si již tradičně v září svolává novináře i fanoušky na svoji konferenci. Letošní Keynote se točila okolo nových modelů iPhonu a hodinek Apple Watch. Došlo na titan, ray tracing, gesta nebo USB-C.

Reklama

Apple Watch Series 9

Nová generace chytrých hodinek Apple Watch dostala aktualizaci interního hardwaru. Hodinky pohání čip S9, jehož hlavním vylepšením je čtyřjádrový Nerual Engine a efektivnější chod. Hodinky dokážou zpracovávat příkazy pro Siri i bez nutnosti připojení k internetu.

Series 9 si poradí s novým gestem dvojitého spojení ukazováčku s palcem. Lze takto ovládat hodinky bez nutnosti se jich dotknout nebo nahlas něco říkat. Dvojité poklepání prsty lze využít k přijmutí nebo položení hovoru, ale i jako náhrada hlavního tlačítka v dalších aplikacích. Hodinky k snímání gesta využívají kombinaci dat z různých senzorů spolu s rychlým zpracováním skrze čip S9.

Apple vylepšil také displej, který nově dosahuje jasu až 2 000 nitů. Minimální jas rovněž klesl na pouhý 1 nit. Díky watchOS 10 se dočkáme řady dalších softwarových vylepšení, které ale dostanou i starší modely.

K dispozici budou i tentokrát dvě velikosti – 41 a 45 mm a dvě provedení podle materiálu. Základní hliníkové Apple Watch S9 startují na 11 490 korunách. Za nerezovou verzi zaplatíte od 19 990 Kč. K dispozici je pět barev včetně nové růžové a extra připojení přes eSIM.

V nabídce stále zůstávají levnější Apple Watch SE za cenu od 6 990 korun.

Apple Watch Ultra 2

Nová verze hodinek Apple Watch Ultra 2 byla menším překvapením. Hojně se totiž spekulovalo jen o přidané barvě, avšak Apple přišel s plnohodnotnou druhou generací. Vylepšením si prošel displej, který dosahuje úctyhodných 3 000 nitů jasu. Zachována přitom zůstala výdrž baterie 36 hodin až 72 hodin při režimu nízké spotřeby.

Apple opět čaroval: nový iPhone 15 Pro má lepší ray tracing než váš počítač
i Zdroj: Apple

Z Apple Watch Series 9 zůstává zachováno poklepání prstem a čip S9. Dočkáme se i řady nových řemínků. Samozřejmě nechybí řada softwarových novinek, které se spíš týkají nové verze watchOS. Například další modulární ciferníky. V eshopu najdete také řadu nových řemínků v různých barvách.

Cena startuje na částce 22 990 korun a k dostání budou hodinky od 22. září.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama