Recenze ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless: Klávesnice velká i malá zároveň
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Recenze ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless: Klávesnice velká i malá zároveň

Recenze ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless: Klávesnice velká i malá zároveň

Michal Maňák

Michal Maňák

26. 9. 2023 09:30 4

Seznam kapitol

1. Úvod, balení, parametry 2. Design a layout 3. Klávesy, spínače a konektivita 4. Software, podsvícení, závěr

Neznám asi nikoho, kdo by nechtěl mít pro počítač spoustu místa. Prostor na dva až tři monitory, na pizzu, na pořádné reproduktory a kdo ví co ještě. Realita bývá stísněnější a ani u mě se nenajde okolo klávesnice tolik místa, kolik bych si představoval. Zároveň využívám všechny klávesy, takže všemožné uříznuté klávesnice mi zatím nedokázaly pomoci. ASUS ROG Strix Scope II Wireless má ale 96% layout, chybí tedy jen 4 % kláves, které najdete na full-size klávesnici. Jaká je tato klávesnice v praxi u někoho, kdo by měl být exemplárním zájemcem?

Reklama

Z komentářů od jiných klávesnic se ukazuje, že zmenšené klávesnice budí emoce. Někomu vytrhly trn z paty, já je spíš mám za jednoúčelová zařízení, která evoluce pošle do propadliště dějin. Zároveň ale nemohu popřít, že myšlenka menší klávesnice s plnou funkčností zní velmi rozumně, zvlášť v bezdrátovém provedení.

Můžete ji nosit spolu s mobilem a suplovat tak notebook, ušetří místo na stole, snadno s ní budete pracovat třeba na kolenou a pokud je zároveň herní, dostanete při jednom i bytelný hardware. Výhra pro všechny, ne? Pro všechny ne, ale rovnou říkám, že Asus v podobě Strix Scope zvládl vyrobit tak dobrý kompromis, jak podmínky dovolily.

V balení najdete i bonusy

Mám dojem, že jak krabičky mobilních telefonů ubývají na váze, škatule od klávesnic se vydaly opačným směrem. Už samotná klávesnice je masivní, ale i po vyložení na stůl vám v ruce zůstane těžká škatule. A nelze se tomu divit, obsahuje nejen obligátní kabel USB-A/USB-C se samčími konektory, ale i redukci stejných rozhraní, jen v samičí verzi. Set dále obsahuje kleštičky na vyjímání kláves, náhradní mezerník s logem ROG a hlavně opěrku pro dlaně.

Balení kromě klávesnice a recieveru obsahuje i opěrku pro dlaně, kleště na klávesy, kabel a druhý mezerník
i Zdroj: PCTuning.cz
Balení kromě klávesnice a recieveru obsahuje i opěrku pro dlaně, kleště na klávesy, kabel a druhý mezerník

Asus samozřejmě přibalil i dongle do USB sloužící pro bezdrátové připojení k počítači, kdybyste nechtěli spoléhat na kabel nebo Bluetooth, a nějaké ty papírky a nálepky. Vás ale zastaví spíš informace uvedené na obalu. Oceňuji, že se výrobce drží faktů a místo vzletných sloganů uvádí specifikace klávesnice a to, co považuje za hlavní výhody.

Jmenovitě je to univerzální bezdrátové připojení nejen pro konkrétní klávesnici, podsvícení, snímače ROG NX Snow a trochu toho pozlátka okolo: že je klávesnice promazaná, používá mechanické spínače a klávesy PBT Doubleshot.

Parametry klávesnice ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless

SpínačeROG NX Snow, vyměnitelné
Připojení2,4 GHz Speednova, USB 2.0, Bluetooth
PodsvíceníRGB
LayoutQWERTY, 96 %
Polling rate1 000 Hz
Podpora makerOn-the-fly, Armoury Crate
PříslušenstvíOpěrka dlaní, USB kabel, kleště na klávesy, mezerník ROG
PaměťVýchozí profil + 5 dalších profilů
Rozměry klávesnice377 × 131 × 40 mm
Rozměry opěrky377 × 82 × 20 mm
Hmotnost klávesnice1012 g
Cena4 899 Kč
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama