Recenze Cobra Pro – nová generace herních myší od Razeru
i Zdroj: Razer
Herní příslušenství Recenze Recenze Cobra Pro – nová generace herních myší od Razeru

Recenze Cobra Pro – nová generace herních myší od Razeru | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

9. 8. 2023 10:00

Seznam kapitol

1. Představení a unboxing 2. Parametry a ergonomie 3. Senzor, Software a podsvícení 4. Dojmy z používání a hodnocení

Razer po delší době představil zcela novou řadu myší a nám to nedalo, abychom si novinku taky nevyzkoušeli. Ač by se na první pohled mohlo zdát, že řada Cobra moc novinek nepřináší, ergonomií je úplně jinde než například Basilisk nebo Viper. Své místo si v portfoliu najde, ale obstála i v recenzi?

Reklama

Dojmy a hodnocení

Razer v jistém směru dohání konkurenci. Ta totiž i u čistě herních myší nabízí dvojí bezdrátové připojení, USB-C, nízkou hmotnost i bez perforovaných zad a propracovaný software. U starších Viper myší najdete stále micro-USB a Bluetooth zcela chybí. Omlazení tak bylo očekávané. Za přibližně 3 týdny jsem si čas s Cobrou Pro užil více než s Viperem i řadou myší od jiných výrobců. Ergonomie totiž u tohoto modelu příjemně překvapila. Konstrukční provedení je na vysoké úrovni, senzoru není co vytknout a seznam funkcí a přizpůsobení tak široký, že si vybere každý.

Recenze Cobra Pro – nová generace herních myší od Razeru
i Zdroj: David Jiránek

Samozřejmě nejde o zcela levnou záležitost. Bezdrátová verze stojí okolo 3 800 korun, což není málo. Pulsefire Haste 2 Wireless stojí 2 339 korun a nabídne podobné funkce. Aerox 5 Wireless seženete v akci také levněji, avšak někomu dírkování nesedne. ROG Pugio II stojí dokonce jen 1 400 korun. V tomto kontextu se cena Cobry Pro obhajuje těžko. Avšak u Razeru dostanete troufnu si říct o něco lepší dílenské zpracování, preciznější senzor a propracovanější podsvícení.

Právě proto si své zájemce Cobra Pro najde. Jde zkrátka o myš pro náročné. Pro hráče, kteří se nebojí do svých periferií investovat, třeba i postupně. Kouzlo Cobry Pro tkví v kombinaci oněch vlastností.

Pulsfire Haste 2 nenabídne zajímavější podsvícení, ROG Pugio II má horší senzor a Aerox 5 ony dírky. Glorious Model O 2 Wireless je na tom obdobně, a pak bych mohl jmenovat myši, které nenabízejí Bluetooth. To bychom tu byli dlouho. Řada z nich zase nemá optické spínače.

Cobra Pro staví na již funkčním a rozrůstajícím se ekosystému Razeru. Pokud máte přijímač od klávesnice, ten samý využijete i pro myš a ušetříte tak port USB. HyperPolling stanice je kompatibilní s jinými modely od Razeru a bezdrátové nabíjení pomocí puku dost možná využijí i nadcházející modely. Ostatně Logitech PowerPlay také podporoval hned několik myší.

Samozřejmě s PowerPlay nejde úplně porovnávat. Razer staví na tom, že za příplatek můžete myš nabíjet na klasické bezdrátové nabíječce Qi, nikoliv na unikátní podložce přímo při používání. Paradoxně za variantu Razeru zaplatíte méně, jen nějakou tisícovku navíc a bezdrátovou nabíječku doma již možná máte. To v případě verze s pukem. Za dokovací stanici už je to sto euro navíc.

Drátová verze Cobry za 1 299 korun je rozhodně zajímavá, u Cobry Pro za 3 799 korun už je to těžší. Razer zde vsadil na to, že pokud se vám myš zalíbí, můžete do ní snáze investovat ještě více peněz a tím si ji vylepšit. Základní varianta sice nenabídne oproti konkurenci o tolik více, ale ten základ je až na výdrž špičkový. Pokud vám nevadí tuto částku do myši investovat, mějte Cobru Pro v hledáčku. Svým nenápadným tělem možná tolik nezaujme, ale jde o jednu z nejlepších myší na trhu.


Za poskytnutí myši do testu děkujeme společnosti Razer.

Recenze Cobra Pro – nová generace herních myší od Razeru
i Zdroj: Razer
Razer Cobra Pro

Verdikt

I přes vysokou cenovku, osekané základní balení a výdrž baterie si zaslouží Razer uznání. Cobra Pro totiž exceluje ve všech ostatních disciplínách a nabízí to nejlepší, co od moderní herní myši můžete chtít. Svých peněz nebudete litovat.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Odladěné spínače
Ergonomie
Skvělé zpracování
Přizpůsobitelné podsvícení
Nízká hmotnost
Excelentní snímač
Výdrž baterie při zapnutém podsvícení
Vyšší cena
V základu bez 4000Hz polling rate i bezdrátového nabíjení
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama