Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless | Kapitola 3

Karel Dvořák

Karel Dvořák

6. 7. 2023 05:00 14

Seznam kapitol

1. Design, ergonomie 2. Software HyperX NGENUITY, bezdrátová komunikace 3. Testy 4. Výdrž, zhodnocení a závěr

Co se týče myší, mám dost náročné požadavky. Než jsem si vybral tu svoji, zabralo mi to asi měsíc a půl kupování a následného vracení rozbaleného zboží. Jednou byl hlodavec příliš malý, podruhé moc vysoký, jindy mě štvalo, že se blbě mačkají boční tlačítka. Se stejnou náročností jsem přistoupil i k tomuto testu.

Reklama

HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless využívá senzor HyperX 26K. Ten  má umět rozlišení až 26 000 DPI, což mi popravdě připadá jako až trochu zbytečná hodnota, kdy sebemenší pohyb znamená přelet kurzoru přes polovinu obrazovky. Osobně mi vyhovuje hodnota 800 DPI, kterou považuji za absolutně dostatečnou. Pro kompetetivní hraní je důležitá hlavně hodnota polling rate, tedy frekvence s jakou je myš schopna odesílat data počítači. Výrobce umožňuje volit mezi 125, 250, 500 a 1000 Hz, přičemž jsem byl logicky zvědav, jestli je ten 1 KHz reálný. Vyzkoušel jsem vícero nástrojů, ale přes 985 Hz jsem se nebyl schopen dostat. I to je však hodnota více než dostatečná, takže z mého pohledu myš prošla. 

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Zbývalo ještě nakreslit pár spirálek, zde se omlouvám, ale citlivost mé ruky očividně končí někde u 13 000 DPI, takže výš jsem se nepouštěl, protože kurzor létal jak splašený.

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdůležitější jsou u myší subjektivní testy herní, tedy pocit ze hry a z toho, jak moc má člověk třeba mušku zbraně pod kontrolou. Zde jsem popravdě pozoroval lehké zlepšení přesnosti oproti mé Logitech G703 Lightspeed Hero. Ta je skvělá, ale v Battlefieldu 2042 je prostě nízká hmotnost a menší velikost výhoda, protože lze rychleji a především přesněji reagovat. Nikdy jsem nezaznamenal jediný pohyb, u kterého bych si říkal, že nekopíruje to, co dělá dlaň a ani jednou jsem neměl pocit, že by myš od HyperX nestíhala.

Musím ocenit i rychlost, s jakou se hlodavec probouzí. Většina výrobců nechává komunikaci po chvíli utnout, aby se šetřila baterie myšky. U některých ne zcela odladěných produktů pak lze pozorovat určité zpoždění, které nastane při pohybu myší, tedy jejím probuzení. HyperX má tohle pořešené skvěle a když myška po zhruba půlminutě usne, sebemenší pohyb znamená její instantní probuzení a reakci kurzoru. Možná tam nějaké minimální zpoždění bude (pravděpodobně ano), nicméně rozhodně je pod moji rozlišovací schopnost.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama