Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless | Kapitola 4

Karel Dvořák

Karel Dvořák

6. 7. 2023 05:00 14

Seznam kapitol

1. Design, ergonomie 2. Software HyperX NGENUITY, bezdrátová komunikace 3. Testy 4. Výdrž, zhodnocení a závěr

Co se týče myší, mám dost náročné požadavky. Než jsem si vybral tu svoji, zabralo mi to asi měsíc a půl kupování a následného vracení rozbaleného zboží. Jednou byl hlodavec příliš malý, podruhé moc vysoký, jindy mě štvalo, že se blbě mačkají boční tlačítka. Se stejnou náročností jsem přistoupil i k tomuto testu.

Reklama

Vestavěný akumulátor, jehož kapacitu se mi nepodařilo bohužel zjistit, zvládne dle výrobce napájet myš až po dobu 100 hodin. Tomu popravdě nemám problém uvěřit, protože zhruba po týdnu, kdy jsem každý den HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless používal pět až osm hodin, jsem byl na 58 % nabití baterie. Otázka výdrže se tedy zodpovídá dost blbě, když její změření je v domácích podmínkách prakticky nemožné. Dostačující je snad tvrzení, že ani opravdu velmi intenzivní herní dovolená nepřinese nutnost nabíjet dřív jak po pěti až sedmi dnech. K tomu pak poslouží již zmíněný kabel USB-C a samozřejmě je při nabíjení možné myš stále používat. Oplet je docela měkký a poddajný, takže to nepřináší ani žádné zásadní omezení komfortu.

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Nechal jsem si do poslední kapitoly testu ještě jednu záležitost a tou jsou jakési gumové nálepky, které se dají na tlačítka a boky nalepit. Mně, známému nešikovi, se to nepovedlo příliš přesně, nicméně svůj účel to splnilo. Myš se drží o něco lépe, protože lehce narostla na objemu a hlavně už nevadí ani zpocené prsty, což je něco, co mě trápí při delším hraní zejména v letním období. Nálepky mimochodem na na místě drží jako přibité.

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Když HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless zhodnotím, tak jsem na ní vlastně nenašel žádnou slabinu a vytknout mohu jenom detaily. Zároveň však upozorňuji, automaticky to neznamená, že sedne každému. Bude vyhovovat spíš hráčům s menší rukou, případně těm, kteří jsou zvyklí na držení myši hlavně prsty. Kdo potřebuje něco většího, o co si může opřít celou dlaň, měl by se patrně podívat po nějakém jiném kousku. Z negativ bych mohl jmenovat možná trochu nepřehledné prostředí ovládacího softwaru a pro někoho bude mít možná nedostatečné množství tlačítek. Osobně jsem dokonce chvíli zvažoval, že bych si ji pořídil namísto mé původní, nicméně odradila mě cena. Nejlevněji jsem HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless našel za 1886 korun, což je skutečně docela dost.

HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless Gaming Mouse Black

Verdikt

Velmi kvalitní herní myš vynikající perfektním senzorem a skvělou ergonomií, kterou lze ještě vylepšit přiloženými nálepkami pro lepší držení. Ovládací software funguje bez problémů a jedinou skvrnou na kráse tak zůstává cena, která není z nejnižších.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Senzor
Ergonomie
Možnost bezdrátového připojení i přes Bluetooth
Výdrž baterie
Cena
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama