Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless

Karel Dvořák

Karel Dvořák

6. 7. 2023 05:00 14

Seznam kapitol

1. Design, ergonomie 2. Software HyperX NGENUITY, bezdrátová komunikace 3. Testy 4. Výdrž, zhodnocení a závěr

Co se týče myší, mám dost náročné požadavky. Než jsem si vybral tu svoji, zabralo mi to asi měsíc a půl kupování a následného vracení rozbaleného zboží. Jednou byl hlodavec příliš malý, podruhé moc vysoký, jindy mě štvalo, že se blbě mačkají boční tlačítka. Se stejnou náročností jsem přistoupil i k tomuto testu.

Reklama

Kolega Kuba Fišer může potvrdit, že jsem byl s tím selektováním a hledáním dokonalé herní myšky už možná trochu otravný. Naše večery u Battlefieldu jsem „osvěžoval“ nudnými konverzacemi o tom, co který výrobce dělá blbě, jaká řešení jsou na první dobrou prostě absolutní blbost a jako správný Čech jsem obvykle debatu ukončil monologem o tom, jak bych já udělal tu nejlepší a nejdokonalejší myš na světě. Nakonec jsem po asi čtvrté koupi a následném vrácení přeci jen našel svoji vyvolenou, kterou se stala Logitech G703 Lightspeed Hero. Tedy produkt už trochu staršího typu, nicméně mé pravačce seděla tahle myška nejlépe.

Balení je skromné velikosti, nicméně výrobci se povedlo do kartonové krabičky naskládat vše potřebné – kabel, redukci z USB-A na USB-C, polepy pro lepší úchop a samotnou myš. K tomu člověk dostane ještě náhradní slidery, takže nebude nutné shánět po roce intenzivního hraní nové. Navrch je uvnitř ještě obligátní papír s údaji o tom, co s myší po konci její životnosti a že se nesmí vyhazovat do běžného odpadu a dále malá příručka „Quick start guide“.

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Když jsem vybalil z krabičky HyperX Pulsefire Haste 2 v bezdrátové verzi, můj první dojem nebyl popravdě nikterak slavný. Prostě černé plastové tělo, tlačítka na vrchu, dvě tlačítka na boku, slidery jednoduchého tvaru a společně s nimi na spodní straně samozřejmě senzor s přepínacím tlačítkem, kterým se switchuje mezi Bluetooth a připojením „2.4G“. Nikde nic výrazného, žádné barvičky, prostě nuda. Na obvyklá a někdy lacině působící cingrlátka tady můžete zapomenou, designem by myš klidně zapadla do kanceláře. Jediné, co se na ní rozsvítí a tím naznačí, že tu jistá orientace na hráče bude, je podsvícené kolečko.

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče designu, není tedy moc co rozebírat, nicméně pojďme se podívat, jak se vlastně myš drží. Předně k rozměrům – na délku jsem naměřil 121 mm,  šířka zadní části je 67 mm, šířka v části, kde myš držím prsty (zhruba uprostřed) je 61 mm, výška v nejvyšším bodě je 38 mm. Mezi herními myškami je tedy Pulsefire Haste 2 jedna z těch menších. Dlaň se o její tělo jen zlehka opírá, ale hlavní tíha kontroly pohybů je na prstech. Lehkému úchopu nahrává i hmotnost pouhých 61 gramů. Skutečně je lehounká jak pírko, což je super pro rychlé reakce třeba ve střílečkách.

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Na horní straně těla jsou samozřejmě dvě hlavní tlačítka, již zmíněné kolečko a dále tlačítko pro přepínání mezi rozlišeními. Levá strana je osazena dvěma dodatečnými spínači, které ve Windows defaultně slouží jako zpět/dopředu, ve hrách se na ně dají samozřejmě namapovat i jiné funkce. Hlavní tlačítka jsou samozřejmě dokonale dostupná pro ukazovák s prostředníčkem, boční ovládám palcem a musím zde přiznat jednu svoji anomálii. Od zlomeniny tohoto prstu, spojené s vykloubením, není jeho pohyblivost úplně ideální a HyperX Pulsefire Haste 2 je jedna z mála myšek, které mi umožňují obě boční tlačítka palcem ovládat. Takže když to zvládnu já, nebude to patrně problém pro nikoho se zdravými prsty. Trable budou mít akorát leváci, protože ačkoliv je produkt symetrický, tlačítka 3 a 4 jsou na levé straně.

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Ještě se musím rozepsat o tom, jak vlastně myš komunikuje s PC. Už samotný přídomek „Wireless“ napovídá, že to bude nejspíše bezdrátově. A skutečně, zvládá to vzduchem hned dvěma způsoby. Primárním je frekvence 2,4 GHz, přes kterou je přenášen signál do malého přijímače. Ten se dá zapojit do USB-A a výrobce dodává v balení i kabel USB-C a redukci na USB-A. Není tedy nutné, nutit myš přenášet signál třeba skrz desku stolu nebo přes půl pokoje, je možné mít přijímač klidně pár desítek centimetrů od ní. Testoval jsem, jestli je možné připojit HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless k jakémukoliv USB-C kabelu a skutečně to funguje. Konektor je na čelní straně, tedy na jejím středu.

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou možností je propojení s PC přes Bluetooth, což je ale varianta spíš na práci. Zde je totiž slabina znatelného zpoždění, což hernímu výkonu moc nepřidá. Na druhou stranu je tak možné využít USB dongle k hernímu domácímu PC a přes Bluetooth si myšku propojit s pracovním laptopem, což byl i můj případ. Při přechodu mezi domovem a kanceláří pak stačí jenom přepnout tlačítko na spodní části hlodavce. Když už jsem u toho „podvozku“, tak na něm se nachází ještě drobný, ale užitečný detail v podobě prostoru pro zasunutí přijímače USB, například při transportu v tašce s notebookem.

Recenze HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
i Zdroj: PCTuning.cz

Parametry

Rozměry121 × 67 × 38 mm
Hmotnost61 g
PřipojeníBluetooth / 2,4 GHz / kabel USB-C, 2 m
Polling rate1000 Hz
PodsvíceníRGB podsvícení kolečka
SenzorHyperX 26K
DPI100-26 000
Akcelerace50 G
Kolečkobez setrvačníku, bez naklápění, mačkací
Počet ve hrách využitelných tlačítek4
Další vlastnostiNgenuity software, nalepovací měkčené plošky
Cena1886 Kč

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama