Recenze SteelSeries Aerox 5: Myš děravá jak ementál
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Recenze Recenze SteelSeries Aerox 5: Myš děravá jak ementál

Recenze SteelSeries Aerox 5: Myš děravá jak ementál

Michal Maňák

Michal Maňák

11. 1. 2023 23:00 13

Seznam kapitol

1. Obsah balení, technické specifikace 2. Konstrukce a ergonomie 3. Testy senzoru 4. Software SteelSeries GG 5. Zhodnocení

Jsou myši, které vybíráte na doporučení komunity. Jsou myši, které jste si oblíbili a držíte se jich nejen svou dominantní rukou. A pak jsou myši, které jsou trochu divné, možná je ani nechcete, ale nastartují vaši zvědavost na maximální otáčky. Jak se drží? Jak to funguje? Takhle na mě zafungovala SteelSeries Aerox 5.

Reklama

Kdysi dávno na mě z časopisu Level, psal se rok asi 2000, vykouknul joystick Saitek Cyborg. Kdo zná sérii Madcatz R.A.T., asi tuší, jaké sci-fi zjevení to tehdy bylo.

A podobně se mi i u myši SteelSeries Aerox 5 honila hlavou spousta otázek. Perforovaný povrch! Bude to lapač špíny? Nebo zabrání flekům z potu a špíny z nemytých pracek? Nebo si nakonec děrování ani nevšimnu? Nad tím jsem přemýšlel cestou domů, zatímco v batohu se mnou tenhle hlodavec cestoval ve své oranžové krabičce.

V podstatě všechny první dojmy a předsudky jsem nakonec musel roztrhat na kousky, ale jsem za to rád.

Saitek Cyborg z dnešního pohledu pořád vypadá trochu jak ze sci-fi filmu.
i Zdroj: PCTuning.cz
Saitek Cyborg z dnešního pohledu pořád vypadá trochu jak ze sci-fi filmu.

Obsah balení

Nepatřím mezi ty, co si libují ve zdobených krabicích a napěchovaných baleních. Klidně ať je škatule z recyklované lepenky, když to poslouží účelu. Zvlášť u myši, u které nepotřebujete zkoumat každý detail, když si všechno můžete přečíst na internetu. Dojem z balení u Aeroxu proto plně odpovídá věcem uvnitř.

Najdete mezi nimi samotnou myš, kabel USB-C/A a papíry. Na žádné vyměnitelné panely nebo závažíčka tentokrát SteelSeries nespoléhá, Aerox patří mezi jednodušší kousky. Přesto ale oceňuji zvláště dodávaný kabel. Je dostatečně dlouhý (2 metry), opletený, ale hlavně ohebný. Nejdřív jsem si myslel, že se jen snaží tvářit luxusně, ale jeho provedení má ryze praktický účel – zatímco klasický kabel vám klade při pohybu myší odpor, zvlášť pokud ho máte třeba 30 cm od myši zaaretovaný, ten dodávaný přetlačovat nemusíte. Daní za to je však superschopnost sběru prachu ze stolu.

Oranžová krabička obsahuje jen myš, kabel a literaturu. Stačí to.
i Zdroj: PCTuning.cz
Oranžová krabička obsahuje jen myš, kabel a literaturu. Stačí to.

Technické specifikace

Parametry

Rozměry26,7 × 128,8 × 42,1 mm
Hmotnost66 g
PřipojeníUSB-C kabel, 2 m
Polling rate1000 Hz
Podsvícení3× RGB zóna
SenzorTrueMove Air
DPI100-18 000
Akcelerace40 G
Kolečkobez setrvačníku, bez naklápění, mačkací
Počet tlačítek9
Další vlastnostiSteelSeries GG software, naklápěcí tlačítko, mechanické spínače tlačítek
Cenaod 1 190 Kč
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama