Ridge Racer: Unbounded — odbytá konverze z konzolí
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Ridge Racer: Unbounded — odbytá konverze z konzolí

Ridge Racer: Unbounded — odbytá konverze z konzolí | Kapitola 8

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

10. 4. 2012 03:00 13

Seznam kapitol

1. Vlastní engine určený především pro konzole 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK s vyhlazováním
5. Vliv procesoru na hru 6. Galerie in game screenshotů 7. Výběr recenzí herních magazínů 8. Závěr

Série Ridge Racer dosud vycházela jen pro herní konzole. S pokračováním Unbounded se to mění a série se konečně dostává i na PC. Společně s tím přišla i změna vývojáře a herního enginu. Vizuální stránka je poměrně pěkná a bez vysokých hardwarových nároků, konzolový původ však nezapře — chybí téměř veškerá nastavení.

Reklama
Ridge Racer: Unbounded — odbytá konverze z konzolí
i Zdroj: PCTuning.cz

Ridge Racer: Unbounded měl být velkým vstupem slavné série na platformu PC, výsledek je však přinejmenším kontroverzní. Co do kvality samotné hry si arkádové závody nevedou špatně. Unbounded sice zcela jistě nezíská titul hry roku, nicméně aktuální hodnocení webu Metacritic 72 (link vede na Xbox 360 verzi hry s 31 recenzemi, PC verze jich nemá dostatek) také není úplně špatné. Co je však doslova bídné, je kvalita konverze hry pro osobní počítače. Již jsme si zvykli, že se hry vyvíjí primárně pro herní konzole a vizuální stránka PC verzí se nijak neupravuje. U Ridge Racer: Unbounded to navíc až tolik nevadí, vizuální stránka vypadá vcelku obstojně a oprávněně zaslouží i průměrné hodnocení. Zbytek odvedené (přesněji řečeno neodvedené) práce si však zaslouží výhradně kritiku.

Ridge Racer: Unbounded — odbytá konverze z konzolí
i Zdroj: PCTuning.cz

Stalo se už téměř standardem, že nastavení detailů je u her často velmi strohé, nicméně vždy nějaké je a pomáhá hru rozběhat i na slabších počítačích. U Ridge Racer jakékoliv nastavení úplně chybí, nastavit se dá jen rozlišení. I to by se dalo ještě překousat, kdyby hardwarové nároky byly minimální a hru jste rozběhali na téměř čemkoliv. Bohužel ani to neplatí. Máte-li v počítači grafickou kartu na úrovni AMD Radeon HD 6770 / nVidia GeForce GTS 450 a slabší, vyvstává otázka, zda hru vůbec kupovat, když si ji stejně nezahrajete plynule. A ani v případě, že máte dostatečně výkonný hardware, nemáte jistotu, že vám hra bez problémů poběží. Jak před pár dny informoval český magazín Eurogamer, velké procento hráčů má se zobrazením problémy a hru nemohou hrát.

Ridge Racer: Unbounded — odbytá konverze z konzolí
i Zdroj: PCTuning.cz

Ridge Racer: Unbounded je v součtu jednou z nejvíce odbytých konverzí pro PC vůbec, neobsazuje-li přímo první místo. Hra jako taková je sice vcelku kvalitní, špatně provedená konverze ji však značně sráží a na mnoha i poměrně obstojných počítačích si hru plynule vůbec nezahrajete, jinde budete mít zase problémy s bugy. Kéž by si z toho vzali vývojáři (nejen ti z Bugbear Entertainment) ponaučení a podobné případy se již neobjevovaly. Bohužel mám však obavy, že podobných her bude spíše přibývat.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama