Rok 2015 očima redaktorů českých HW magazínů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Rok 2015 očima redaktorů českých HW magazínů

Rok 2015 očima redaktorů českých HW magazínů | Kapitola 11

Redakce PCT

Redakce PCT

31. 12. 2015 22:00 21

Seznam kapitol

1. Ročník 2015 2. Nejlepší produkt roku 3. Nejhorší produkt roku 4. Inovace roku a nejzajímavější řešení roku 5. Nejlepší trend(y) roku 6. Nejhorší trend(y) roku
7. Zklamání roku 8. Překvapení roku 9. Škoditel roku 10. Pamětihodné marketingové přestřelky a perly 11. Článek, interview, web roku 12. Výhled, přání do roku 2016

S Novým rokem máme pro vás připravené shrnutí, které je výsledkem společného projektu několika českých redakcí a redaktorů píšících o hardwaru. Jaké produkty byly nejlepší, nejhorší, co se líbilo a nelíbilo a co bychom rádi do budoucna očima redaktorů DIIT, Extrahardware, PC Tuningu Světa Hardware a Cnews.

Reklama

Článek, interview, web roku

Petr Diviš: V poslední době se mě velmi líbí testovací metodika grafických karet Pavla Šantrůčka z českého webu Svět Hardware. V recenzích netestuje jen průměrný výkon, ale i detailně se zaměřuje na plynulost. Kvalita těchto testů přesahuje i většinu zahraničních recenzí, které testují jen průměrný výkon (avg. Fps) a neřeší samotný průběh. Díky této metodice lze lépe odhalit herní výhody Windows 10, které ve hrách generují vetšinou o něco nižší průměrné fps, ale dost často výrazně vyrovnanější plynulost (frametimes) po sobě jdoucích snímků.

Pavel Boček: Solidní práci práci dělá crmaris na techPowerUp, byť občas tam má také svoje mouchy, které si nenechá vymluvit a už se to veze…ale to bude asi tím, že se v této branži koncentruje spousta tvrdých hlav. Ono to být na úrovni samozřejmě jde ruku v ruce s tím, že za ním stojí právě TPU. To pak není problém dát tisíce dolarů ročně za stále nové špičkové mašiny a měřit na co si vzpomenete. Co si budeme povídat, v ČR nedostanete ani příspěvek na vlak, když chcete zajet na CeBIT. To ještě v lepším případě…

David Ježek: vysloveně nějaký rozhovor z IT oblasti mě myslím letos nezaujal. Ostatně většinou se v rozhovorech buď nedozvídáme nic zásadního, nebo se s danou osobou mlátí stále dokola ta samá témata a je jedno jestli jde o Ballmera, Torvaldse, Zuckerberga či kohokoli jiného. Vaší pozornosti bych tak (v případě zájmu) namísto toho doporučil letos vydanou knihu Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách.

Lukáš Fiala: Ti, kteří zplodili a rozšířili fámu o tom, že Mark Zuckerberg dá svoje jmění na charitu, by si rozhodně měli přečíst jeho blogpost, kde se nic takového nepíše.

Jan Olšan: Možná jste si všimli, že se nám v aktualitách v roli zdroje různých úniků, prosáklých slajdů a podobných zákulisních informací objevil čínskojazyčný (pokud se nepletu tchajwanský) nováček, web BenchLife.info. Ten začal letos přinášet výživné údaje zejména o procesorech, a to prostřednictvím stejných redaktorů, kteří předtím činili zajímavou čínskou mutaci VR-Zone. Řada jeho exkluzivních zpráv(například o chystané platformě AM4 u AMD) se sice teprve bude muset potvrdit, takže ocenění za web roku bude tak trochu s podmínkou, ale myslím, že si je BenchLife.info zaslouží. V minulých letech jsem totiž v těchto místech nikdy nevěděl, co vyzdvihnout, ale tentokrát mě díky němu aspoň něco napadlo.

Lukáš Václavík: On to vlastně ani není web, ale kanál na YouTubu. Začal jsem sledovat Tested, protože v něm dělají samí šikovní lidé. Často tam blbnou Adam Savage a Jamie Hyneman, tedy dvojka z Bořičů mýtů. Je to spíš kanál pro všechny možné geeky, filmové, komiksové, IT atd. Když už se tam něco řeší, tak většinou dost do hloubky.

Pavel Šantrůček: Web roku? Možná se mi to jen zdá, ale řekl bych, že weby jako Anandtech nebo Tomshardware, které byly dříve takovým etalonem kvalitních informací, kam člověk každodenně rád zavítal, nyní poněkud upadají. Computerbase.de i Hardware.fr mi už také nepřijdou tak zajímavé, jako dříve a tak věřte nebo nevěřte, ale já si nejraději přečtu ty naše weby české.

Mirek Jahoda: Nejvíc asi oceňuji dobrou „řemeslnou práci“, systematičnost a komplexnost. Hodně se mi líbí, jak laťku drží (a vlastně i posouvá) NotebookCheck. Škoda jen, že není v silách nikoho otestovat všechny potenciálně zajímavé notebooky, ale když jsou modely ve výběru tam otestované, tak si troufám tvrdit, že se o notebooku před koupí dozvíte vše podstatné pro rozhodování. Z podobných důvodů se mi líbí i DPreview, kde verdikty recenzí a hodnocení také rozhodně nestaví bez spousty měření a exaktních testů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama