samsung-nesmi-v-eu-prodavat-galaxy-tab-10-1-u-soudu-se-bude-branit-proti-zakazu-25-srpna
Apple Novinka Samsung nesmí v EU prodávat Galaxy Tab 10.1. U soudu se bude bránit proti zákazu 25. srpna

Samsung nesmí v EU prodávat Galaxy Tab 10.1. U soudu se bude bránit proti zákazu 25. srpna

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 8. 2011 12:15 21

Applu se minulý týden podařilo docílit zákazu prodeje tabletu Galaxy Tab 10.1 v rámci Evropské unie. Samsung se pokusí rozhodnutí zvrátit.

Reklama

V řadě diskuzí to minulý týden vypadalo jako na bojišti, neboť Apple dosáhl velkého vítězství nad Samsungem, s čímž řada uživatelů nesouhlasila. U soudu v Düsseldorfu se mu podařilo získat předběžné opatření, které jihokorejské firmě zakazuje prodej tabletu Galaxy Tab 10.1 na eurounijním trhu, s výjimkou Nizozemska.

Apple poukazoval na porušení průmyslového vzoru č. 000181607-0001 (prohlédnout si ho můžete zde) a tvrdil, že Galaxy Tab 10.1 je pouhou vzhledovou imitací iPadu 2. Soud konal a rozhodl ve prospěch žalobce. Předběžné opatření je platné až do dalšího zasedání, na které už bude přizván i Samsung.

Nepřehlédněte:

Apple zablokoval prodej tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 v Evropské unii

Původně se předpokládalo, že hlavní líčení se uskuteční během září, nicméně Samsungu se podařilo vyjednat výhodnější termín 25. srpna. Jeho zástupci se nechali slyšet, že jsou připraveni bojovat za obnovení prodejů svých tabletů.

Rozhodnutí soudu bude známo za týden až dva po ukončení slyšení. Dá-li mu soud za pravdu, bude to pro něj znamenat obnovení prodejů tabletu v EU a také výraznou finanční kompenzaci od Applu, který mu bude muset uhradit ušlý zisk.

Samsung nesmí v EU prodávat Galaxy Tab 10.1. U soudu se bude bránit proti zákazu 25. srpna
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama