Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny
i Zdroj: Asus
Herní příslušenství Recenze Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny

Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny

David Jiránek

David Jiránek

22. 11. 2022 09:00 4

Seznam kapitol

1. Úvod a specifikace 2. Obsah balení, konstrukce a pohodlí 3. Zvuk a test mikrofonu 4. Závěr a hodnocení

Herní sluchátka nemusejí stát mnoho tisíc korun, mít v balení dedikovanou zvukovou kartu a umět bezdrátové připojení. Většina uživatelů si vystačí s připojením přes 3,5mm jack, dobrým mikrofonem a adekvátním zvukovým projevem. Asus ROG Delta S Core mají až zbytečně komplikovaný název na to, jakou jednoduchost a dobrý poměr ceny a kvality nabízejí. Jde o povedený značkový budget, o který si můžete napsat pod stromeček.

Reklama

Základ toho důležitého

Rodina headsetů ROG Delta už je celkem velká. Nalezneme tu „eskové“ modely, varianty „Core”, bezdráty i speciálnější verze Animate. Sám jsem byl před testem z hierarchie sluchátek trochu zmaten. Asus trochu nešťastně nepoužívá přehledná číselná označení jako třeba Sony nebo SteelSeries. Naštěstí mají na webu přehlednou tabulku, kterou vidíte níže.

Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny
i Zdroj: Asus

Z obrázku je patrné, kam můžeme zařadit dnes testovaný model ROG Delta S Core. Jde o novinku v portfoliu a zároveň low-end. Na tom samozřejmě není nic špatného, pokud sluchátka nabídnou za málo peněz hodně muziky.

Specifikace

ROG Delta S Core se připojují jen skrze 3,5mm jack (combo, v balení je i rozdvojka). Žádnou zvukovku USB u nich nehledejte. Mikrofon je na první pohled obyčejný, analogový. Chybí mu indikátor stavu a jakékoliv propracovanější filtrování ruchů. Na druhou stranu je odpojitelný a jak si ukážeme v dalších kapitolách, není vůbec špatný. Lze ho navíc vypnout přepínačem umístěným na jednom z náušníků. Asus si sluchátka nechal certifikovat pro používání s Discordem a TeamSpeakem.

Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny
i Zdroj: Asus

Tabulka také neprozrazuje specifikaci driverů. Ty jsou v této cenové kategorii do dvou tisíc nadstandardní. Jde o neodymové 50mm měniče Asus Essence a sluchátka mají impedanci 32 ohmů. Reprodukovaný frekvenční rozsah je 20 Hz až 40 kHz, u mikrofonu pak 100 Hz až 10 kHz. Citlivost mikrofonu je -40 dB.

Zvuk dokáží sluchátka reprodukovat v klasickém stereo režimu, případně ve virtuálním 7.1 skrze Windows sonic. Váha je velmi příjemných 270 gramů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama