Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny
i Zdroj: Asus
Herní příslušenství Recenze Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny

Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

22. 11. 2022 09:00 4

Seznam kapitol

1. Úvod a specifikace 2. Obsah balení, konstrukce a pohodlí 3. Zvuk a test mikrofonu 4. Závěr a hodnocení

Herní sluchátka nemusejí stát mnoho tisíc korun, mít v balení dedikovanou zvukovou kartu a umět bezdrátové připojení. Většina uživatelů si vystačí s připojením přes 3,5mm jack, dobrým mikrofonem a adekvátním zvukovým projevem. Asus ROG Delta S Core mají až zbytečně komplikovaný název na to, jakou jednoduchost a dobrý poměr ceny a kvality nabízejí. Jde o povedený značkový budget, o který si můžete napsat pod stromeček.

Reklama

Závěr

Těžko něco vytknout. Asus s headsetem ROG Delta S Core neriskoval, což se vyplatilo. Vzít konstrukci z vyšších modelů je sázka na jistotu. Povedla se tak celková konstrukce a sluchátka patří mezi ty pohodlnější. Zvukový projev rozhodně neurazí, avšak ani nepřekvapí. Je zkrátka průměrný a na tuto cenovou kategorii odpovídající. Při hraní vás ani nenapadne, že byste potřebovali něco víc.

Naopak překvapil mikrofon. Jeho podání v klidu předčí několik dražších modelů u konkurence. Bonusovým bodem je také přítomnost výměnných náušníků.

Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny
i Zdroj: Asus

Pokud se podíváme na konkurenci, tak nejprodávanějšími sluchátky do dvou tisíc jsou na Alze HyperX Cloud II. Ty mají rozhodně horší mikrofon a hrají obdobně. ROG Delta S Core budou pohodlnější v oblasti náušníků.

Pak zde máme zástupce Yenkee, Niceboy a podobných značek, v rámci CZC zase CZC.Gaming sluchátka. Lze předpokládat, že Delta S Core budou ve všech případech lepší. V akci za podobnou cenu seženete také Corsair HS65 Surround nebo nové SteelSeries Arctis Nova 1. Zde už je výběr o něco těžší. Osobně bych řekl, že Corsair mají o něco lepší mikrofon, nicméně Delta S Core jsou pohodlnější. Roli může hrát i nemožnost odpojení mikrofonu u Corsairu. SteelSeries Arctis Nova 1 pro změnu nenabízí náhradní náušníky v balení.

Celkový výběr v této kategorii mohou rozhodnout detaily jako design, příslušenství a důraz na kvalitu mikrofonu a zvuku. Záleží tak, jaké máte preference. ROG Delta S Core v této kategorii své zákazníky najdou.

Hodnocení

Pokud bych měl si měl z letošních modelů drátových sluchátek do dvou tisíc nějaká vybrat, zřejmě to budou ROG Delta S Core. Kombinace skvělé ergonomie, nadprůměrně znějícího mikrofonu a konstrukční kvality zde udělala své. Se zvukovým projevem jsem byl k dané ceně spokojený a z praxe jsem ocenil náhradní náušníky, které časem odejdou, ať chcete, nebo ne.

Kdo hledá rozumně levný headset, rozhodně bude s ROG Delta S Core spokojený. Za 1 799 korun zde ucítíte kompromisy, těm se nikdo nevyhne, avšak ani jeden vás nebude štvát. Asus zvládl přinést vyvážený poměr funkcí za danou cenu a myslel při tom na praktické aspekty. Jde tak o jeden z lepších headsetů do dvou tisíc korun.

Asus ROG Delta S Core

Verdikt

Asus ořezal specifikace sluchátek z rodiny ROG Delta na těch správných místech. Díky tomu Delta S Core působí solidním dojmem. Nadchnou fajn mikrofonem a ergonomií, neurazí zvukem. Dobrá volba v dané kategorii.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Kvalita zpracování
Náhradní náušníky v balení
Nadprůměrný mikrofon
Pohodlí
Pevně uchycený kabel
Výsuvná část hlavového mostu nemusí přečkat hrubé zacházení
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama