Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny
i Zdroj: Asus
Herní příslušenství Recenze Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny

Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny | Kapitola 3

David Jiránek

David Jiránek

22. 11. 2022 09:00 4

Seznam kapitol

1. Úvod a specifikace 2. Obsah balení, konstrukce a pohodlí 3. Zvuk a test mikrofonu 4. Závěr a hodnocení

Herní sluchátka nemusejí stát mnoho tisíc korun, mít v balení dedikovanou zvukovou kartu a umět bezdrátové připojení. Většina uživatelů si vystačí s připojením přes 3,5mm jack, dobrým mikrofonem a adekvátním zvukovým projevem. Asus ROG Delta S Core mají až zbytečně komplikovaný název na to, jakou jednoduchost a dobrý poměr ceny a kvality nabízejí. Jde o povedený značkový budget, o který si můžete napsat pod stromeček.

Reklama

Zvuk

Pokud jde o kvalitu zvuku u herního headsetu s 3,5mm jackem, nelze očekávat zážitek pro audiofila. Zároveň se zvukový projev lehce liší podle zvukové karty. V mém případě se jednalo o zvukovku ROG SupremeFX7.1 obsaženou v základní desce ROG Crosshair VIII Dark Hero. Headset jsem ale otestoval v různých zařízeních a projev se lišil jen minimálně. Headset totiž lze připojit k mobilu i konzoli skrze jack.

Celkový audio projev sluchátek se nejlépe popisuje jako vyvážený. Je zde cítit, že chybí údernější basy i trochu znatelnější výšky. Dynamika je nicméně dostačující.

Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny
i Zdroj: Asus

Při poslechu hudby (přes Spotify a YouTube) jsem si užil přirozený a vyvážený zvuk, který nekladl až nepřirozený důraz na basy. Problém nebyl ani ve hrách. Strávil jsem několik hodin v PUBG a Valorantu, kde je potřeba slyšet každý krok. Nikdy jsem přitom nezaznamenal, že bych nevěděl, odkud nepřítel přichází.

Při komunikaci na Discordu a TeamSpeaku bylo rovněž dobře rozumět hlasům a u filmů rovněž tak. Jak tedy popsat zvuk z ROG Delta S Core? Vyvážený a uspokojivý. V zásadě nenáročnější uživatelé nebudou mít námitky. Určitě by mohl být projev detailnější, bohatší, nicméně za tuto cenu hrají sluchátka dobře a nemohu jim nic výrazného vytknout.

Mikrofon

Dostáváme se k mikrofonu. Když jsem sluchátka používal první den, po připojení na TeamSpeak se ozvalo několik lidí, zda mám už na sobě ty „budget sluchátka od Asusu”. Bylo to pro všechny milé překvapení, jelikož mikrofon zněl zkrátka dobře na danou cenovku.

Zde je vidět asi největší pokrok na poli headsetů. Už v případě Corsairu HS65 jsem si mikrofon pochvaloval a u Asusu tomu nebude jinak. Ačkoliv se přednes audia tolik neposouvá, v kontrastu toho se mikrofony stále zlepšují. ROG Delta S Core sice mohou patřit k tomu nejlevnějšímu z ROG Delta rodiny, mikrofonem si ovšem zahrávají s o třídu dražšími modely.

Hlas je ve výsledku čistý, a hlavně relativně přirozený. Při poslechu můžete v pozadí slyšet ruchy jako klávesnici nebo myš, což se dá na TeamSpeaku i Discordu filtrovat. Zvuky z pozadí jsou navíc relativně tiché. Celkově je tak mikrofon silnou stránkou a důvodem, proč dát headsetu přednost před staršími kusy ve slevě.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama