Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny
i Zdroj: Asus
Herní příslušenství Recenze Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny

Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny | Kapitola 2

David Jiránek

David Jiránek

22. 11. 2022 09:00 4

Seznam kapitol

1. Úvod a specifikace 2. Obsah balení, konstrukce a pohodlí 3. Zvuk a test mikrofonu 4. Závěr a hodnocení

Herní sluchátka nemusejí stát mnoho tisíc korun, mít v balení dedikovanou zvukovou kartu a umět bezdrátové připojení. Většina uživatelů si vystačí s připojením přes 3,5mm jack, dobrým mikrofonem a adekvátním zvukovým projevem. Asus ROG Delta S Core mají až zbytečně komplikovaný název na to, jakou jednoduchost a dobrý poměr ceny a kvality nabízejí. Jde o povedený značkový budget, o který si můžete napsat pod stromeček.

Reklama

Obsah balení

Sluchátka ROG Delta S Core jsou zabalena v dnes již typickém balení pro produkty ROG. Na krabici dominuje černá a červená barva. Uvnitř naleznete v prvním patře samotný headset s nasazenými koženými náušníky. Příjemným překvapením bylo, že o patro níže naleznete také pohodlně vypadající plyšové varianty. Dalším příslušenstvím je pak rozdvojka z combo jacku na dva samostatné konektory.

Oba kabely jsou opletené, a ten u sluchátek pevně přichycený k headsetu. Jeho délka je metr a půl, přičemž rozdvojka přidá další metr. S délkou kabelu si tak nemusíte dělat starosti ani v případě zapojení do zadního panelu počítače.

Balení také obsahuje odpojitelný mikrofon a jednoduchou příručku. Zde se moc věcí nedočtete, zejména kvůli faktu, že jde v podstatě o klasická 3,5mm sluchátka a software tak není potřeba. Ovladače na webu Asusu ostatně ani nenajdete.

Konstrukce

Sérii sluchátek Delta od ROG definuje trojúhelníkový tvar náušníků. Abych byl upřímný, je to prvně, kdy se mi podobná sluchátka dostala do rukou, přesto jsem si stihl tvar náušníků oblíbit. Sluchátka jsou totiž opravdu pohodlná a s přehledem obejmou i středně velké uši. K samotnému komfortu ale později.

Hlavový most sluchátek je klasické konstrukce s polstrováním až k výsuvné části. Při nošení mě tato část headsetu v prvních dnech lehce tlačila, ale až po nějakých deseti hodinách nošení v kuse. Podle mých standardů jde o nadprůměrný výsledek. Po pár dnech se navíc přítlak lépe rozložil a další nepříjemnosti jsem nezaznamenal.

Výsuvná část je vyvedena z plastu a tenkého kovového plátu. Zde přichází asi moje největší obavy ohledně dlouhodobé životnosti. Už nejednou se mi stalo, že headset s touto konstrukcí praskl právě v bodě, kde se zvětšuje délka hlavového mostu. Vzhledem k tomu, že pouze část tohoto prvku je z kovu a zbytek vyplňuje plast, může se jednat o kámen úrazu.

Přesto headset i v této části působí robustním dojmem. Samotné náušníky jsou uchyceny na výrazném červeném spojovacím prvku a dají se otáčet ve dvou osách. Můžete si tak sluchátka položit například pohodlně kolem krku nebo na stůl.

Náušníky mají pak typicky trojúhelníkový tvar. Levý z dané dvojice skrývá na spodní straně kolečko pro úpravu hlasitosti a přepínač mikrofonu. Dále z něj vede neodpojitelný kabel.

Ze přední strany sluchátek můžete nasadit mikrofon. Rameno mikrofonu je ohebné a skvěle drží tvar, tudíž je na místě pochvala za perfektní vyvážení tuhosti a ohebnosti.

Celkově na exteriéru převládá plast v matné povrchové úpravě. Ačkoliv by se z fotek mohlo zdát, že červené části u náušníků jsou z kovu, není tomu tak a jde o plast. Nicméně díky tomu jsou sluchátka lehká. Všechny části na sebe lícují, nic nevrže a na kvalitu zpracování si nemohu stěžovat. Esteticky headsetu ubírají nejvíc kožené náušníky, nicméně o to pohodlnější jsou. RGB podsvícení zde nehledejte.

Mezi malé detaily pak patří nápis Republic of Gamers na horní straně hlavového mostu, logo ROG na náušnících a brandový vzor v okolí.

Pohodlí

Jak jsem již naznačil, ROG Delta S Core lze řadit mezi opravdu pohodlnější headsety, zvláště v této cenové kategorii. Standardní konstrukce s pevným hlavovým mostem disponuje dostatečně měkkou vycpávkou. Náušníky jsou vysoké i široké a obklopí tak ucho ze všech stran, mají vyvážený přítlak na uši a hlavu.

Sluchátka Asus ROG Delta S Core v testu: základ pro všechny
i Zdroj: David Jiránek

Headset se drží na hlavě díky jemnému a vyváženému tlaku kolem celého ucha a zároveň svoji váhu lehce rozprostře hlavovým mostem. Ačkoliv jsem se bál, že kvůli volnějším kloubům nebudou sluchátka držet na hlavě, opak je pravdou. O to lépe totiž přilehnou a izolují. Neopakuje se tedy problém s Inzone H3, kdy mi headset doslova padal z hlavy při předklonění.

Můžete si navíc jednoduše osadit mimo kožených náušníků i plyšové varianty. Ty jsou opět bezproblémové a zde záleží zejména na subjektivní preferenci. Já si víc oblíbil kožené.

V průběhu několika týdnů testování jsem si sluchátka bral s radostí na hlavu mimo jiné díky tomu, že jsou pohodlná a při správném položení opravdu nikde netlačí. Asus zde evidentně využil zkušenosti z dražších modelů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama