tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

2. 9. 2006 00:00 3

Poslední prázdninový týden je za námi a jako vždy je tu opět náš pravidelný přehled testů a recenzí ze zahraničních magazínů.

Reklama

Mám ve zvyku začínat grafickými kartami a nejinak tomu bude i dnes. Server TrustedReviews testoval 4 karty pro AGP rozhraní: GeForce 7800GS v přetaktovaném provedení BFG, GeForce 7600GS od Inno3D, verzi GT od Leadteku a Radeon X1600Pro v podání Sapphire.

Server X-bit labs důkladně otestoval GeForce 7600GT, sice ve verzi pro PCI Express, zato však s pasivním chladičem "Silent Pipe II" od Gigabyte. Vybíráte-li pasivně chlazenou grafickou kartu, pak doporučuji přečíst článek serveru Anandtech, kde se sešly tiché grafické ackelerátory od low-endu po vyšší střední třídu.

Zajímavější recenze nás ale čekají v sekci základních desek. Na serveru HEXUS.net najdete test motherboardu ASUS M2R32-MVP. Jak mnozí vyčtou z názvu, jde o CrossFire desku pro Socket AM2.

Maximální výkon v současnosti zaručuje Core 2 Duo a CrossFire. Redaktorům serveru bit-tech.net se dostal do rukou předprodejní vzorek luxusní základní desky s čipsetem Intel 975X - Abit AW9D-MAX.

Server TechSpot si připravil článek o přetaktování Core 2 Duo E6300 a E6700. Co dokáže z procesorů vyždímat deska ASUS P5W DH Deluxe a osvědčený chladič Thermalright XP-120?

K overclockerským hrátkám jsou samozřejmě potřeba také kvalitní paměti. Server Virtual-Hideout se podíval na zoubek nedávno uvedeným OCZ PC2-8800 Gold Edition s frekvencí 1100MHz.

Přetaktováváte-li jakýkoliv procesor AMD řady K8 a myslíte to vážně, bez dobrého chladiče to nepůjde. Pokud jste ochotni na chlazení nešetřit, můžete sáhnout po Ultra-90 od Thermalrightu. Jeho recenzi najdete na serveru techPowerUp.

K čemu externí pevný disk, když si jej s externím boxem můžete snadno vyrobit sami? Záleží-li vám i na jiných parametrech, než cena, pak vám v rozhodování může pomoci megatest 9 externích boxů na serveru X-bit labs.

A nyní něco z oblasti zdrojů. Chcete vědět, která firma ve skutečnosti vyrobila vaší "pohonnou jednotku"? Článek HardwareSecrets poradí, jak to zjistit. Tak například, můj zdroj Seasonic překvapivě vyrobila firma Seasonic, od stejného výrobce ale pocházejí např. zdroje Antec nebo Corsair.

Nakonec tradičně něco "lehčího" - deset mýtů o počítačových hrách vyvrací redaktor serveru ExtremeTech.
Pro tentokrát se s vámi loučím a přeji mnoho úspěchů v novém školním roce, ať už se vás školní docházka týká, nebo už ne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama