Ubisoft rozlítil své zákazníky, když vecpal reklamu přímo do hry
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft rozlítil své zákazníky, když vecpal reklamu přímo do hry

Ubisoft rozlítil své zákazníky, když vecpal reklamu přímo do hry

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

27. 11. 2023 16:10 11

Bez reklamy dnes nejde fungovat, to víme, ostatně YouTube nám to dává v poslední době vehementně najevo. Ale nacpat reklamu do hry, kterou právě hrajete?

Reklama

Ubisoft zřejmě zkouší, co zákazníci snesou. Jednomu pařanovi se při hraní Assassin's Creed Odyssey objevila reklama na nový díl Assassin's Creed Mirage. A to uprostřed hry, když si chtěl otevřít mapu. Taková agresivní reklama se samozřejmě nesetkala s pochopením, protože pokud už vypláznete za AAA hru pár stovek, ne-li tisíc za nějakou Deluxe verzi, to poslední co chcete je, aby vám poklidné hraní narušovaly otravné reklamy. Pochopit se to dá třeba u mobilních her, které jsou zdarma a autoři se snaží seč mohou, aby vydělali nějaký bakšiš. Ale rozhodně ne u áčkových titulů, které se prodávají po milionech. 

Zmiňovaný agresivní reklamní zásah se odehrál na konzoli Xbox X, ale nevíme, jestli se to bude týkat i dalších titulů a platforem. Možná jde o jakýsi experiment, aby Ubisoft vyzkoušel reakce zákazníků. Je poměrně jasné, že takovýto vlezlý marketing nebude přijat s nadšením. Řekněme, že akceptovat se dají reklamy v hlavním menu, kdy se už dnes zobrazují, jelikož nenarušují gameplay a mohou upozornit například na nové DLC. Ale uprostřed hry? Ani náhodou. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama