v-cr-zacal-lov-na-softwarove-piraty-jejich-udavanim-si-nyni-muzete-perfektne-vydelat
Software Novinka V ČR začal lov na softwarové piráty, jejich udáváním si nyní můžete perfektně vydělat

V ČR začal lov na softwarové piráty, jejich udáváním si nyní můžete perfektně vydělat

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

19. 4. 2015 22:30 39

Boj s uživateli nelegálního softwaru začíná v České republice nabírat na obrátkách. Společnost BSA totiž spustila náborovou kampaň, skrze niž hledá osoby, které ji budou dávat tipy na piráty.

Reklama

V rámci kampaně „Odměna za ohlášení pirátů aneb Nahlášení pirátství odměníme až 300 tisíci korunami.“, která během dubna a května bude probíhat na Facebooku, hledá společnost BSA vhodné spolupracovníky mezi 25 – 45 lety. Tyto osoby by měly mít zájem o technologie a pracovat ve středně velkých firmách ve větších českých městech.

V ČR začal lov na softwarové piráty, jejich udáváním si nyní můžete perfektně vydělat
i Zdroj: PCTuning.cz

Kampaň vychází z konceptu odměn pro oznamovatele korupce. Jejím cílem je motivovat oznamovatele při hledání a dokazování trestné činnosti. 

Podle BSA je v České republice téměř 34% veškerého softwaru používáno nelegálně. Vývojáři softwaru by tak měli ročně přicházet o více jak 3,6 miliard korun. Když vezmeme v úvahu, že nabízená odměna by se měla pohybovat okolo 10% ze zaplacené náhrady škody, potenciál odměn tedy přesahuje více jak miliardu korun českých. Na jednoho člověka a případ by se pak odměny měly pohybovat v řádu desítek tisíc korun. Maximální zaplacená částka na jednoho oznamovatele je pak stanovená na 300 tisíc korun. To už zviklá nejeden „charakter“.

Protipirátský projekt BSA se inspiroval protipirátskými kampaněmi, které aktuálně běží ve Velké Británii, Švédsku nebo v USA. Projekt v komornějším provedení odstartoval už v roce 2013, nyní však nejspíše pořádně nabere na síle. Jsme docela zvědaví, jak se to bude vyvíjet. A co vy?

Zdroj: SVA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama