Virtuální realita v křesle: závodníkem, pilotem či střelcem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Virtuální realita v křesle: závodníkem, pilotem či střelcem

Virtuální realita v křesle: závodníkem, pilotem či střelcem

Jan Preclík

Jan Preclík

3. 4. 2017 03:00 13

Seznam kapitol

1. Hry a aplikace, které si musíte ve VR vyzkoušet 2. Originální akce – Superhot VR 3. Vesmírný wave shooter – Eve: Gunjack 4. Hororová střílečka – Brookhaven Experiment 5. Hrajeme si s hudbou – Audioshield & Thumper
6. Virtuální simulátor motorsportu – Project Cars 7. Arkádová vzpomínka na minulost – Blazerush 8. Puzzle na konec – Keep talking and nobody explodes 9. Závěr

Nedávno jsem vám představil hry a pár aplikací, které, až na výjimky, naplno využívají virtuální realitu s pohybovými ovladači. Na základě diskuze jsem vyslyšel vaše přání v komentářích a více se zaměřil i na hry nabízející seated experience, tedy hraní v sedě, které také skýtá nemalou porci zábavy.

Reklama

Vedle nejrozšířenějšího žánru stříleček a hudebních her si ukážeme i simulátory a arkádové hry, u kterých pohybové ovladače nevyužijete. Ač více či méně využívají potenciál VR, slibují také intenzivní virtuální zážitky. Pro jejich plný prožitek ovšem zapomeňte na klávesnici. Bez volantu nebo gamepadu to prostě není ono.

Předem se omlouvám fandům leteckých simulátorů a vesmírných bitev. Na vaši žádost jsem zkoušel zahrát War Thunder. Ve VR sice nevypadá špatně, ale chce to solidní joystick s hromadou ovládacích prvků, který nemám. Ovládání pro gamepad, respektive samotné zaměřování a zatáčení je zpracováno poněkud zvláštně. Kupodivu se mi z této hry nezvedá žaludek.

Šílenci si můžou rovnou postavit celý kokpit, ale jak se můžete přesvědčit, i v něm je trochu problém se zorientovat po hmatu.

Jelikož nevlastním Elite Dangerous ani EVE: Valkyrie, šel jsem druhý zmíněný titul otestovat do VR herny. Jednak jsem zjistil, že bych netrefil ani vrata od stodoly a za další jsem se stal obětí motion sickness, když jsem rotoval kolem své osy nekonečným prostorem. Vesmírné a letecké simulátory prostě nejsou mým šálkem kávy. Krom těchto pro vás ale s radostí otestuji cokoliv.

Ale dost na úvod, pojďme se podívat na další klenoty virtuální reality...

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama