Výkon Apple M2 zachycen bechmarkem Geekbench, grafický čip si polepšil o desítky procent
i Zdroj: Apple
Novinka Výkon Apple M2 zachycen bechmarkem Geekbench, grafický čip si polepšil o desítky procent

Výkon Apple M2 zachycen bechmarkem Geekbench, grafický čip si polepšil o desítky procent

David Jiránek

David Jiránek

16. 6. 2022 12:20

Poslední zástupce z rodiny procesorů od Applu byl konečně otestován v benchmarku. Jeho výkon je samozřejmě vyšší než v případě předchůdce, teď ale víme o kolik.

Reklama

Apple na tiskové konferenci WWDC 22 ukázal řadu grafů porovnávajících výkon M2 a M1 čipů. Ty ovšem musíme brát s rezervou. Jednak jsou linie grafů zaneseny do minimalisticky popsaných os, a až objektivní testy ukážou více. Geekbenchem nyní nový procesor prošel, jak to tedy vypadá s výkonem?

V jednojádrovém testu dosáhl M2 celkem 1919 bodů, což je o 11 % více než předchůdce. Ve vícevláknovém benchmarku to už bylo 8928 bodů a 18% zlepšení.

Porovnání velikostí M1 a M2 čipu
i Zdroj: Apple
Porovnání velikostí M1 a M2 čipu

Kde ovšem procesor zářil je GPU test. Geekbench metal skóre ukázalo 30 627 bodů a 42% zlepšení. Můžou za to i dvě přidaná grafická jádra oproti M1 variantě.

Apple původně sliboval 18% nárůst výkonu v oblasti CPU (firma si evidentně vybrala výkon na více jader) a 35% zlepšení GPU výkonu. Rozhodně tak nejde o nesmyslné hodnoty.

V praxi bude zajímavé sledovat nejen výkon čipu v náročných aplikacích, ale i zda se M2 zvládne pasivně uchladit v Macbooku Air. Případně jak moc aktivní chlazení pomůže ve výkonu u Macbooku Pro.

Macbooky zakoupíte u našeho partnera CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama