vymen-oled-za-qled-za-jednu-korunu
Novinka Vyměň OLED za QLED za jednu korunu

Vyměň OLED za QLED za jednu korunu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 10. 2017 06:00 1

Společnost Samsung vyhlásila akci, v jejímž rámci nabízí prvním deseti zájemcům výměnu jejich 55 a 65palcových OLED televizorů za Samsung QLED TV za pouhou jednu korunu. Při výměně získají QLED televizor série Q7F stejné velikosti – model QE55Q7F nebo QE65Q7F. Druhá desítka zájemců výměnou získá 50% slevu na nákup QLED televizoru podle vlastního výběru. Akce trvá od 2. do 8. října a platí jen pro koncové uživatele.

Reklama

Zájemci o výměnu musí kontaktovat Můj QLED Prioritní servis na čísle 800 24 24 77. Více informací o službě jsou k dispozici zde.

Technologie OLED je náchylná k vypalování pixelů (obrazových bodů), což u QLED TV nehrozí. Vypálení obrazu je poškození displeje způsobené nepřetržitým zobrazením stejného záběru po delší dobu. Podle nezávislého testování rtings.com se objevují znaky vypálených pixelů už po 2 týdnech provozu.

Proč se pixely vypalují při OLED technologií?

Diody OLED panelů se skládají z organických sloučenin, které jsou při zobrazování statického obrazu (loga TV stanic, titulky ve zpravodajství, skóre u sportovních přenosů, menu v PC hrách apod.) extrémně přetěžovány a rychle ztrácejí své fyzikální vlastnosti, tedy i barvy. Ztráta barevného pigmentu se na televizoru projeví jako vypálené pixely. To znamená, že i po vypnutí nebo při sledování jiného programu je na displeji stále zřetelný obrys původního objektu. Konstrukce QLED televizorů využívá prvotřídní anorganické materiály, jež jsou zárukou dlouhodobě stabilní a vysoké kvality obrazu.

Vyměň OLED za QLED za jednu korunu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová řada QLED TV s technologií Quantum Dot tak má v porovnání s OLED televizory stabilnější a především trvalejší obraz. Nabízí výrazně lepší podání barev, přesné zobrazování barevného prostoru a televizory této řady jsou poprvé v historii schopné reprodukovat 100 % barevného prostoru. To znamená, že dokáží zobrazit všechny barvy při jakékoli úrovni jasu. QLED TV od Samsungu zároveň poskytují svítivost až 2000 nitů. Televizory QLED umožňují – v porovnání s běžnými televizory – reprodukovat výrazně širší rozsah barev v mnohem větším detailu. Nová technologie Quantum Dot umožňuje zobrazení hlubší černé a bohatých detailů bez ohledu na to, jak světlá či tmavá je aktuální scéna. Poradí si zároveň i s osvětlením v místnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama