Xiaomi připravuje OLED televizi s podporou G-Sync
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Xiaomi připravuje OLED televizi s podporou G-Sync

Xiaomi připravuje OLED televizi s podporou G-Sync

David Jiránek

David Jiránek

9. 8. 2021 14:45

Xiaomi po uvedení herního monitoru připravuje pro náruživé hráče také větší OLED televizi. Ta by měla obdržet podporu G-Syncu od Nvidie a snad i příznivou cenovku

Reklama

Společnost Xiaomi již nějakou dobu neprodává pouze telefony. Sortiment výrobce se rychle rozrost o další elektroniku včetně notebooků, monitorů a televizí. Právě poslední zmíněná kategorie by se měla brzy rozrůst. Doplní tak například aktuálně prodávaný model televize Xiaomi Mi P1 a v Číně prodávaný vrcholný model Mi TV Master.

Oproti u nás dostupnému modelu Xiaomi Mi P1, který zaujme méně náročné uživatele lačnící po dobré LED televizi s HDR10, novinka zacílí spíše na hráče. Velikým lákadlem je totiž podpora G-Syncu, jak prozrazuje reklamní kampaň na čínské sociální sítí Weibo.

Xiaomi připravuje OLED televizi s podporou G-Sync
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším klíčovým bodem je pak OLED panel. Ostatní specifikace nám bohužel zůstávají skryty. Spekuluje se o HDMI 2.1 a obnovovací frekvenci až 120 Hz. Dávalo by to smysl vzhledem ke konzolím Xbox Series a Playstation 5. Právě ty jsou schopné vyprodukovat zmíněnou snímkovou frekvenci a využívají nový HDMI standard. Rozlišení by se mělo zastavit na 4K. Dočkáme se speciálního herního režimu a podpory FreeSync? To se dozvíme již brzy, snad i s cenovkou a dostupností. Xiaomi hodlá televizi odhalit již 10. srpna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama