YouTube nastavil nová pravidla – AI obsah musí být označen
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka YouTube nastavil nová pravidla – AI obsah musí být označen

YouTube nastavil nová pravidla – AI obsah musí být označen

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

18. 3. 2024 17:30 1

Největší video platforma – YouTube – bude po tvůrcích požadovat, aby svým divákům oznámili, kdy se dívají na obsah vygenerovaný umělou inteligencí.

Reklama

Youtube do Creator Studio přidal nástroj, který umožňuje označit záběry vytvořené pomocí umělé inteligence. Tato funkce má sloužit především u videí, kde by mohl být vygenerovaný obsah zaměnitelný s reálnými, na kameru natočenými, záběry. Uvedení této funkce má za cíl ochránit diváky před podvedením a přesvědčením lživou informací. Příkladem mohou být, dnes již všem známá, deepfake videa, která mohou být zneužita k manipulaci, třeba při volbách. Projekt s podobným cílem, pod názvem TrueMedia, jsme si již představili.

YouTube nastavil nová pravidla – AI obsah musí být označen
i Zdroj: YouTube

Tento nástroj je zaveden v rámci nových zásad o AI, které bylo vydáno v listopadu loňského roku. YouTube však nepožaduje od tvůrců takto označovat obsah, který je zjevně vygenerovaný AI, jako je například jízda na jednorožci, nebo když pomocí umělé inteligence vygenerují titulky. Podle společnosti bude mít většina videí toto označení pouze v popisku videa, citlivější témata však dostanou výraznější štítek v přímo do videa. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama