Z monitoru ViewSonic XG320Q nebudete chtít spustit oči
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Z monitoru ViewSonic XG320Q nebudete chtít spustit oči

Z monitoru ViewSonic XG320Q nebudete chtít spustit oči

Komerční sdělení
10. 5. 2022 19:13

Herní monitory neustále rostou a popularita větších modelů stoupá i vzhledem ke zvyšujícímu se rozlišení a výkonu počítačů a konzolí. Dnes si představíme model od společnosti ViewSonic, který úhlopříčkou 32 palců pohltí každého, kdo rád vstupuje do herních světů.

Reklama

Tento článek vznikl na základě testu externího redaktora a obsahuje jeho reálné zkušenosti. Není to náš redakční obsah, ale placená propagace.

Model ViewSonic Elite XG320Q definuje velká obrazovka typu IPS s opravdu minimálními rámečky po třech stranách. Díky tomu monitor působí velice moderním dojmem. ViewSonic obrazovku vybavil quantum dot technologií doplněnou o HDR. Konkrétně jde o certifikaci DisplayHDR 600. Herní obsah tak bude vypadat o dost lépe díky větším rozdílům v jasu s celkové kvalitě. Zobrazovací panel v tomto modelu představuje špičku a posouvá hranice IPS technologie. Necháte se ozářit jasem slunce na Tatooine ve Star Wars nebo se ponoříte do temnoty hlubin v Subnautice? Obojí si vychutnáte plnými doušky a v tomto ohledu nechává XG320Q ostatní IPS monitory daleko za sebou.

Z monitoru ViewSonic XG320Q nebudete chtít spustit oči
i Zdroj: Viewsonic

Řeč zatím nebyla o rozlišení. Klasické Full HD je dnes minulostí a zlatou střední cestou se stalo QHD, tedy rozlišení 2560 × 1440 pixelů. Na 32 palcích jde o rozumný kompromis mezi detaily a výkonem. Díky tomu v řadě her dosáhnete na vyšší FPS. Monitor každý snímek využije, jelikož disponuje obnovovací frekvencí 175 Hz. Zároveň nechybí kompatibilita s G-Sync, tedy variabilní obnovovací frekvencí. Je jedno, kolik snímků vaše grafická karta vyprodukuje, monitor se totiž přizpůsobí slabším i silnějším modelům.

Z monitoru ViewSonic XG320Q nebudete chtít spustit oči
i Zdroj: Viewsonic

Náročné hráče potěší doba odezvy 0,5 ms (MPRT) a 1 ms (GTG) s minimem ghostingu. Monitor tak využijí i hráči preferující kompetitivní tituly jako League of Legends nebo Counter-Strike. Nechybí ani flicker free technologie šetřící vaše oči.

Když se bavíme o monitoru od společnosti ViewSonic, nesmíme opomenout přesné barvy. Výrobce nabízí různé modely monitorů i profesionálním umělcům, a proto snad nikoho nepřekvapí, že i XG320Q disponuje 99% pokrytí barevných prostorů sRGB a AdobeRGB. Obrazovka navíc obdržela povrchovou úpravu snižující odlesky. Na tenhle panel je zkrátka radost pohledět.

Z monitoru ViewSonic XG320Q nebudete chtít spustit oči
i Zdroj: Viewsonic

Vypíchnout můžeme také vestavěné reproduktory, barevné RGB podsvícení zadní části nebo různé herní režimy. To vše je zabalené v elegantním provedení. ViewSonic XG320Q se tak hodí nejen do herního doupěte, ale i serióznějších prostor. Samotný stojan se skládá jen ze dvou částí, které lze složit bez použití jakéhokoliv nářadí. Využít lze také VESA držák.

O připojení se stará dvojice HDMI 2.0, jeden DisplayPort a najdete zde i trojici USB, abyste se nemuseli natahovat až k počítači kvůli zapojení periferií. Nakonec zde máme dvě zajímavosti v podobě výklopného držáku na kabel od myši. Ten je umístěn na obou stranách a využít ho mohou leváci i praváci. Druhou vychytávkou je stojan na sluchátka, aby se vám neválela jen tak na stole.

Z monitoru ViewSonic XG320Q nebudete chtít spustit oči
i Zdroj: Viewsonic

ViewSonic XG320Q v sobě kombinuje skvělý IPS panel o velké úhlopříčce a praktické funkce, které jinde jen tak nenajdete. Prostě unikátní a zároveň špičkový kousek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama