Acer Aspire Z5610 - Výkonné a dotykové All-in-One PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Acer Aspire Z5610 - Výkonné a dotykové All-in-One PC

Acer Aspire Z5610 - Výkonné a dotykové All-in-One PC | Kapitola 10

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 2. 2010 16:00 16

Seznam kapitol

1. Provedení, design a konfigurace 2. Příslušenství, operační systém, konektory 3. Monitor, webkamera, televize 4. Acer TouchPortal, Microsoft Surface a dotykové ovládání 5. Ovládací prvky
6. Syntetické testy 7. Herní testy 8. Akcelerace HD videa 9. Chlazení, hlučnost, spotřeba 10. Závěr

All-in-one počítačů je na trhu už poměrně dost, většina ale založená na platformě Intel Atom nebo notebookové Centrino 2. Ani jedno řešení nenabídne moc výkonu, který se čas od času může hodit i u počítače do obýváku. Jednou z výjimek je Acer Aspire Z5610, který v 23“ dotykovém monitoru ukrývá solidní stroj s výkonným procesorem.

Reklama

A jsme zase na konci. Co do něj ale napsat? Pokusím se vám shrnout celý článek, celý týden používání toho stroje.

Pokud vezmu provozní vlastnosti, ty jsou skvělé. Počítač je tichý i v nejnáročnějších situacích, spotřeba také ujde. Výkonově je na tom velice dobře, občasné zadrhávání a pomalejší odezvu u dotykového ovládání bych viděl spíše na chybu ovladačů a příslušných programů. Jediné, co můžete sami rozšířit bez větších zásahů do hardware, je operační paměť. Osazeny jsou dva moduly z celkových čtyř, celkově tedy může mít počítač až 8GB. Vyměnění grafické karty a procesory by bylo také nejspíše možné, ale bylo by nejdřív třeba sundat na míru dělané chlazení.



 

Webkamera, reproduktory, mechanika... Všechny tyto věci jsou dobré a nenašel jsem žádný problém. Webkamera má při nejvyšší kvalitě sice menší zpoždění, ale obraz je pouze zpomalený, ne sekaný. Repráčky dostály svému titulu DOLBY Homy Theatre a musím říct, že hrají opravdu pěkně. Mechanika je celkem tichá, pouze když budete vypalovat tak o ní budete vědět

Bezdrátový set klávesnice a myši, dálkové ovládání. Pěkné příslušenství abyste nemuseli chodit k počítači a někde se sedli, popřípadě lehli a sledovali televizi nebo poslouchali hudbu.


 

A co bych zařadil do záporů? Na prvním místě je to TV tuner, který mě opravdu zklamal, protože našel pouze polovinu kanálů a ještě navíc s nimi byly problémy. Občas se rozkostičkovaly, někdy vypadnul signál. Tohle je největší mínus. Dalším mínusem by mohla být nepřítomnost Blu-Ray mechaniky, i když ji za příplatek můžete mít.

Acer Aspire Z5610 - Výkonné a dotykové All-in-One PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Zůstává nám tady otázka ceny. Ta je pochopitelně na první pohled vysoká a počítač se stejnými komponenty pořídíte za třetinu. Na druhou stranu ale tady se jedná o integrované řešení, ze kterého vám netrčí na všechny strany kabely a nehyzdí obývák. Je to jeden z nejdražších all-in-one počítačů, ale například zařízení od Dellu jsou stejně drahá, ovšem výkonem někde úplně jinde. Za své peníze dostanete ucelené řešení s dostačujícím výkonem pro naprostou většinu běžných aplikací.

+ dotykový displej
+ k počítači vede jediný kabel
+ výkon a chlazení
+ reproduktory
+ bezdrátová klávesnice, myš, dálkové ovládání


- monitor neumí roztáhnout obraz
- absence Blu-Ray mechaniky (zde DVD, za příplatek Blu-Ray)
- vyšší cena 
- použité materiály
- při startu PC hlasitě pískně (opravdu hlasitě)

Poděkování

Za zapůjčení testovaného All-in-One počítače Acer Aspire Z5610, děkujeme českému zastoupení Acer ČR.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama