Alienware zveřejnil cenu svého ultimátního herního QD-OLED monitoru. A není špatná.
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Alienware zveřejnil cenu svého ultimátního herního QD-OLED monitoru. A není špatná.

Alienware zveřejnil cenu svého ultimátního herního QD-OLED monitoru. A není špatná.

Václav Vlček

Václav Vlček

15. 2. 2022 11:00 1

Za parádní ultrawide 34" obrazovku si něco připlatíte, ale dostanete špičkový obraz, vysoké obnovovací frekvence a G-Sync Ultimate.

Reklama

O herním monitoru Alienware AW3423DW jsme psali už minulý měsíc při jeho uvedení na výstavě CES 2022. Displej nabídne špičkové parametry díky panelu od Samsungu, podle všeho identickém jako se používá v Samsung Odyssey G8QNB.

Quantum Dot OLED panel nabídne rozlišení UWQHD tedy 3440 × 1440 bodů, zakřivení 1800R a obnovovací frekvence až 175 Hz. Samozřejmostí je podpora Nvidia G-Sync ve verzi Ultimate a zvládnou by měl i AMD FreeSync. 

Jas v běžném provozu by měl být 250 nitů a ve maximum dosahuje až 1000 nitů. Panel zlvádne pokrýt až 99,3 % barevného prostoru DCI-P3, podporuje HDR10 a nechybí certifikace DisplayHDR TrueBlack 400. Odezva GTG tedy z šedé na šedou by měla být 0,1 ms, což je pro OLED panely typické.

Design je pro Alienware typický v bílomodrém provedení Lunar Light a osvětlením AlienFX. Podstavec umožňuje slušnou volnost nastavení, dvedání až o 110 mm, otočení a naklonění.

O připojení k počítači se postará DisplayPort 1.4, se kterým můžete využít maximální obnovovací frekvence až 175 HZ. Dva HDMI 2.0 porty zvládnou pouze 100 Hz. Dále je tu USB switch se 4 porty a vstup na připojení sluchátek.

Nakonec to nejdůležitější, Dell konečně zveřejnil cenu panelu. A ta je 1299 $ pro americký trh, u nás by se s daní měl pohybovat okolo 35 tisíc korun. A to je na monitor takových parametrů překvapivě málo. Za podobnou cenu jsou dneska panely s klasickým VA nebo IPS, který se ale s OLED nedá srovnávat. Prodávat v Evropě by se měl od 5. dubna. 

Monitory Alienware koupíte u našeho partnera CZC.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama