AMD poskytne F1 týmu Mercedes-AMG Petronas nové procesory pro výpočty aerodynamiky
i Zdroj: Techpowerup.com
Novinka AMD poskytne F1 týmu Mercedes-AMG Petronas nové procesory pro výpočty aerodynamiky

AMD poskytne F1 týmu Mercedes-AMG Petronas nové procesory pro výpočty aerodynamiky

David Jiránek

David Jiránek

20. 4. 2022 14:20 2

Technologická společnost AMD oznámila rozšíření spolupráce s prestižním závodním týmem Mercedes-AMG Petronas. Procesory AMD EPYC pomůžou s výpočty aerodynamiky a inženýrům ušetří čas.

Reklama

Svět formule 1 zažil za posledních několik let dominanci Mercedesu. Ve stříbrných šípech triumfoval Lewis Hamilton, Nico Rosberg a ještě před nimi se monopostem svezl například Michael Schumacher. Osm titulů konstruktérů a dominance v turbo hybridní éře závodů formule 1 vyzdvihla tento tým na samotný vrchol. V nové sezóně Mercedesu k vítězství bude dopomáhat také AMD a jejich procesory.

AMD dá Mercedesu k dispozici serverové procesory EPYC druhé generace, které zefektivní výpočty proudění vzduchu a kapalin až o 20 % oproti stávajícímu řešení. Simulace jsou nedílnou součástí vývoje aerodynamiky a komponent ve formuli 1. Samotný monopost totiž týmy nemohou vzít na trať mimo závodní víkendy, a i čas ve větrném tunelu je omezen. Virtuální výpočty a simulace jsou tím pádem na denním pořádku.

AMD poskytne F1 týmu Mercedes-AMG Petronas nové procesory pro výpočty aerodynamiky
i Zdroj: AMD.com

AMD a Mercedes spolupracují již od roku 2020 a nové rozšíření spolupráce by mohlo týmu napomoci v letošní sezóně. Poprvé po osmi letech Mercedes ztrácí na špici v podání Ferrari a Red Bullu. Tým trápí poskakování auta (purpoising), na druhou stranu spolehlivost auta je oproti Red Bullu na vyšší úrovni.

V žebříčku konstruktérů je Mercedes po třech závodech na druhé příčce. Na první Ferrari ovšem tým ztrácí téměř 50 bodů. Vylepšení závodní rychlosti pomocí větší kadence simulací s dopomocí procesorů od AMD by mohlo tým přiblížit k aktuálně rychlejší konkurenci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama