apple-dostane-od-firmy-samsung-vyplaceno-pres-jednu-miliardu-dolaru
Apple Novinka Apple dostane od firmy Samsung vyplaceno přes jednu miliardu dolarů

Apple dostane od firmy Samsung vyplaceno přes jednu miliardu dolarů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

25. 8. 2012 14:00 21

Další soudní spor vede Apple se Samsungem v USA. Podle včerejší zprávy bude muset Samsung vytáhnout z kapsy $1 049 343 540 a vyplatit je Applu jako kompenzaci za své prohřešky. 

Reklama

V soudním sporu v USA si Samsung vysloužil za porušení několika různých softwarových a designových patentů a  za oslabení značky díky kopírování vzhledu či balení jeho gadgetů. Samsung musí z těchto důvodu vyplatit $1,049,343,540, což je zhruba 21 miliard korun českých. Následuje jmenný seznam s vyčíslenou škodou:

Apple dostane od firmy Samsung vyplaceno přes jednu miliardu dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Samsung se u soudu samozřejmě bránil protiútokem a nařkl pro změnu Apple, že kopíruje jeho patenty. Soud v tomto případě rozhodl, že se tak nestalo a Samsung díky tomu odchází s prázdnou. Nebo spíš o dost prázdnější (kapsou). To ale není konec. Na 20. září je naplánováno pokračování, kde se bude rozhodovat o tom, zda a jaké výrobky společnosti Samsung se v Americe přestanou úplně prodávat.

Kromě toho, že v zemi Svobody si možná brzy nekoupíte některý ze starších typů telefonů od Samsungu kvůli zákazu soudu, se výše původního odškodnění uvedená v rozsudku lišila od té správné. Původní odškodné $1,051,855,000 bylo změněno na právoplatných $1 049 343 540 a vše tak bylo nakonec uvedeno na pravou míru.

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama