asus-a6000u-aneb-akorat-tak-na-kancelarinu
Mobilní zařízení Článek ASUS A6000U aneb akorát tak na kancelařinu

ASUS A6000U aneb akorát tak na kancelařinu | Kapitola 4

Kuchař Martin

Kuchař Martin

15. 2. 2006 01:00 37

Seznam kapitol

1. První seznámení a technické parametry 2. Testy - procesor a operační paměť 3. Testy - Grafická jádra 4. Testy - pevný disk, baterie a výdrž

ASUS je nejen světoznámý výrobce základních desek, grafických karet  ale nějaký čas už pracuje i na výrobě notebooků a PDA. Nám se dostal na otestování model A6000U, který je vybaven procesorem AMD Sempron. Na jeho parametry a celkovou kvalitu se podíváme už samotném článku.

Reklama

Nejlepším nástrojem pro komplexní otestování parametrů pevného disku je bezesporu program HDTach ve verzi 3.1. My jsme se zaměřili na otestování průměrných přenosových rychlostí pevného disku a na latenci. Všechny naměřené hodnoty jsou pro představu vyneseny do grafů.

ASUS A6000U aneb akorát tak na kancelařinu
i Zdroj: PCTuning.cz
ASUS A6000U aneb akorát tak na kancelařinu
i Zdroj: PCTuning.cz




Značně podprůměrné jsou i hodnoty průměrné rychlosti zápisu na disk a délka přístupové doby. ASUS jednoduše vsadil na moderní design a zajímavý procesor, avšak ostatní parametry jako grafické jádro a pevný disk jsou opravdu tím nejnižším možným řešením. Tímto se notebook zařadil na opravdový low-end.

Test výdrže baterie

Bohužel notebook, který nám dorazil do redakce na test nebyl z neznámých příčin schopen provozu na baterii. Nepodařilo se nám zjistit, zda je chyba v baterii nebo samotném notebooku, avšak výsledkem je, že testy výdrže baterie nemohly být provedeny. Omlouváme se za tento nedostatek.

Závěr

ASUS nám namíchal zajímavou směs ingrediencí, které by se ale dozajista dalo obměnit. Veliké mínus vidím v pomalém disku a velice podprůměrnému grafickému čipu. Díky těmto parametrům není notebook schopen jiného než kancelářského provozu.

ASUS A6000U aneb akorát tak na kancelařinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Je ale potřeba pochválit množství portů, provedení klávesnice i celkové řešení přístroje. Mrně nadprůměrný je i TFT panel. Nezbývá než tedy doat, že tento notebook se hodí do kanceláře nebo pro uživatele, kteří se spokojí s nízkým výkonem za nízkou cenu. Zůstává ale nadále otázkou, zda si za tyto peníze raději nepořídit například nedávno testovaný ACER TravelMate 2413LMi.

ASUS A6000 U

Klady

Zápory

+ přijatelná cena- velmi pomalý disk
+ povedená klávesnice- značně zaostávající grafický čip
+ množství portů- USB 2.0 pouze vzadu
+ Audio DJ režim- touch-pad splývá s tělem
+ nadprůměrný TFT panel 

Orientační cena:

23 300,- bez DPH


Notebook Asus A6000U zapůjčila firma LEVI International a.s

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama