Asus ROG Gladius III - stylová herní myš se super výbavou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Recenze Asus ROG Gladius III - stylová herní myš se super výbavou

Asus ROG Gladius III - stylová herní myš se super výbavou | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

27. 5. 2021 03:00 5

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing a výměna spínačů 3. Software 4. Testy senzoru 5. Závěr a hodnocení

Před pár dny uvedl Asus nástupce herní myšky Gladius. Oproti svému předchůdci je mnohem lehčí a naznala designových i ergonomických vylepšení. Asus u nového modelu ubral na světelných efektech a zvolil elegantnější vzhled. A taky přidal k myši opravdu parádní příslušenství!

Reklama

Závěr a hodnocení

ROG Gladius III je rozhodně zdařilý nástupce svého předchůdce, který přináší mnoho vylepšení. Oproti předchozímu modelu má mnohem flexibilnější kabel, který nijak neomezuje při pohybu. Oproti dvojce bohužel není odpojitelný a vyměnitelný. Předchozí model měl sice kabely dva, ale oba byly příliš tuhé a neforemné.

Další rozdíl oproti předchůdci je podsvícení. Zmizely obvodové ledky a byly nahrazeny stylovým podsvícením bočnice. Tento design jsem si naprosto zamiloval, světelné přechody přes laserem vyřezaný nápis jsou fascinující, zároveň ale působí stylově a nijak křiklavě.

Asus ROG Gladius III - stylová herní myš se super výbavou
i Zdroj: PCTuning.cz

Myš má parádně ergonomický tvar. Při úchopu díky tvarům bočnic neklouže mezi prsty a tlačítka zpět a vpřed jsou dobře nahmatatelná palcem, tlačítko zpět má navíc speciální design, nemáte tak šanci se splést. Dílenské zpracování je na jedničku s hvězdičkou. Všechny části myši sedí pevně u sebe, nikde se nic neviklá, nevrže, boční tlačítka sedí na svých místech a veškeré řezy v plastech lícují s vysokou přesností.

Třetí Gladius má oproti jiným myším výhodu v prodloužené životnosti. Samozřejmě jej lze ve vzteku rozflákat o zeď jako kteroukoli jinou myš, já měl na mysli spíš dodávané příslušenství. Pokud se vám ošoupou kluzné plošky, není problém je vyměnit za čtveřici přiložených náhradních kousků. Chorobné RPG / MOBA klikače pak potěší dvojice náhradních mechanických Omron spínačů. Rozhodně doporučuji zahrát si chvilku se spínači ROG a poté otestovat nějakou dobu i Omrony. Zatímco spínače ROG jsou spíše tišší a na stisk méně výrazné, pro Omrony jsou typické hlasitější kliky a výraznější zpětná vazba. Osobně mi sedly spíše Omrony.

Asus ROG Gladius III - stylová herní myš se super výbavou
i Zdroj: PCTuning.cz

Rog Gladius III je ve většině ohledů parádní myš. Jsou ovšem dvě věci, které bych mu vytknul. Tou první je obnovovací frekvence. V dnešní době, kdy se výrobci herních myší předhání v nižších odezvách díky zvyšování polling rate, by třetímu gladiátorovi slušel spíše snímač s 2000 Hz. Přeci jen mezi 1000 a 2000 Hz je rozdíl znát. Spíše vyšší hodnoty ztrácejí smysl. No a dostáváme se k druhé nevýhodě, a tou je lehce přemrštěná cena. Zatímco kabelová verze si můžete třeba zde na CZC zakoupit za 2399 Kč, za bezdrátovou verzi, která je k dostání na tomto odkazu, zaplatíte 2899 Kč. Oproti jiným herním myším je tedy sice o něco dražší, na druhou stranu ji výrobce dodává i s náhradními díly, což se o jiných říct nedá.

Asus ROG Gladius III - stylová herní myš se super výbavou
i Zdroj: PCTuning.cz

Za zapůjčení testovacího kousku děkujeme společnosti ASUS.

Asus ROG Gladius III - stylová herní myš se super výbavou
i Zdroj: PCTuning.cz

Verdikt

Parádní myš pro hráče s dobrými parametry a možností jednoduše vyměnit spínače.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Přibaleny omron spínače a náhradní plošky
Kabel, o kterém ani nevíte
Design, boční podsvícení je pecka
Možnost myš beztrestně rozebrat
Ergonomie na jedničku, skvěle se drží
Vestavěná paměť pro pět profilů
Dílenské zpracování
Polling rate 1000 Hz je dnes spíše základ
Problematičtější nastavování maker
Cena je poměrně vysoká
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama