ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB: Extrémní výkon a geniální ventilátory
i Zdroj: Asus
Skříně, zdroje, chladiče Recenze ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB: Extrémní výkon a geniální ventilátory

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB: Extrémní výkon a geniální ventilátory | Kapitola 2

Z. Obermaier

Z. Obermaier

2. 11. 2023 09:30 51

Seznam kapitol

1. ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB 2. Specifikace a balení ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB 3. ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB v obrazech (Galerie) 4. Software ARMOURY CRATE 5. Výsledky měření na Intel Core (250 W, 350 W) 6. Závěr – Hodnocení

Testování chladičů AiO na procesory se stalo stále se opakující rutinou. Nic zásadně nového jsme už dlouho neviděli. To ale není případ novinky od Asusu. S opravdu brutálním výkonem, dostačujícím i na 350W procesory Intel, přichází naprosto geniální systém připojení ventilátorů.

Reklama

Tabulka ukazuje specifikace chladiče. Já testuji vyšší model s 360mm radiátorem. Důležitá je také použitelnost na všechny současné patice procesorů. Fitinky jsou tradiční normované, průtok pumpou 70 litrů za hodinu. Důležité je také napětí pumpy, to je v tomto případě tradičních 12 V. Záruka je pěkných 6 let.

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB: Extrémní výkon a geniální ventilátory
i Zdroj: PCTuning.cz

Obsah balení

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB: Extrémní výkon a geniální ventilátory
i Zdroj: Asus

Zařízení si koupíte ve větší papírové krabici, která není ničím zvláštní ani zajímavá. Popis přímo na ní ale říká, co je uvnitř a shrnuje základní parametry chladiče AiO. Uvnitř najdete jen to podstatné, nic navíc nečekejte. Dvě papírové brožurky, jedna je manuál a druhá záruční podmínky. Trojice ventilátorů. Vzhledem ke kompatibilitě se všemi paticemi tu máme několik sáčků s různými sponami a uchyceními.

Naprosto geniální nápad je použití plastového krytu na radiátor. Už se mi stalo několikrát, že se radiátor v přepravě poškodil a jednou dokonce i vytekl. To se vám tentokrát nestane. Nesmíte ale zapomenout plasty před použitím sundat.

Manuál není v českém jazyce, ale obrázkům porozumí každý. Instalace je superjednoduchá u platforem Intelu, u AMD už to chce trochu zručnosti. Blok se upevňuje pomocí dvou pomocných plastů. Vše ale při trochu šikovnosti zvládnete za pár minut. Pozor jen na teplovodivou pastu, která je nanesená z výroby a je dost kvalitní. Bylo by škoda ji setřít a muset dávat jinou.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama