Jaký je Asus ROG Zephyrus G16 pro rok 2024
i Zdroj: Asus
Mobilní zařízení Recenze Jaký je Asus ROG Zephyrus G16 pro rok 2024

Jaký je Asus ROG Zephyrus G16 pro rok 2024 | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

9. 3. 2024 14:00 42

Seznam kapitol

1. Představení a parametry 2. Displej, rozlišení a herní výkon 3. Konektorová výbava, konektivita, úložitě 4. Praktické zkušenosti, nabíjení, výdrž 5. Verdikt

Asus ROG Zephyrus G16 vypadá jako moderní gamingový notebook s takovým tím šviháckým LED pruhem na zadním panelu, aby každý viděl, že toto opravdu není Macbook, ale nenechte se mýlit: Není to klasický herní laptop, je to elegantní hliníková pracovní stanice převlečená za notebook!

Reklama

Konektivita stroje je velmi solidní. Máme tu Thunderbolt 4 / USB-C (nalevo), USB 3.2 Gen 2 v podobě USB-C (napravo), dvě USB 3.2 Gen 2 typu A (na každé straně jedno, což je príma), HDMI 2.1 plné velikosti, pak čtečku SDXC s maximem 300 MB/s plné velikosti (což je skvělé – navíc ergonomicky napravo) a kombinovaný jack pro headset, takže tu nejsou žádné kompromisy.

Jaký je Asus ROG Zephyrus G16 pro rok 2024
i Zdroj: PCTuning.cz

Na pravém boku je čtečka SDXC, jeden klasický USB 3.2 a jeden v podobě USB-C.

 

Jaký je Asus ROG Zephyrus G16 pro rok 2024
i Zdroj: PCTuning.cz

Na levém boku je napájecí port, HDMI, Thunderbolt 4, klasické USB 3.2 a kombinovaný headset port

 

Dále tu najdeme velmi solidní kameru s podporou Windows Hello – je rychlá a bezchybná, na rozdíl od mého starého laptopu, který se ke mně má v šeru tendenci neznat a opakovaně mě zapírá tak, jak zapíral svatý Petr Pána. 

Tady problémy nemáme, všechno sviští. Konektivita využívá Wifi 6E, čili opět rychlá a drží jako přibitá, Bluetooth 5.3 opět bezproblémový. Osobně musím říci, že pokud bych přemýšlel o novém stroji, byla by pro mě velkým argumentem právě konektivita, kde se nové stroje připojují opravdu stabilně i v mizerných podmínkách, kde starší prostě dropují připojení.

Osazené SSD má udávanou kapacitu 2000 GB, jeho parametry jsou slušné, ale ne strhující, což pro práci na cestách vyhoví. 

Jaký je Asus ROG Zephyrus G16 pro rok 2024
i Zdroj: PCTuning.cz

CrystalDiskMark ukazuje slušná, ale ne rekordní čísla.

Podle údajů Asusu je uvnitř šasi prostor pro druhý disk M.2, ale to jsem neověřoval. Pokukoval jsem už po šroubováku, pak jsem ale pohlédl na cenu a seznal jsem, že pokud nemám úplnou jistotu, že se mi podaří demontáž neukončit pitvou, tak to raději nechám na pokoji – za tu slabost se omlouvám. Jak tak ale Asus znám, tak baterie bude vyměnitelná, také SSD – a dost možná se tam vejde i to druhé, stroj je velký dost.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama