be quiet! Silent Loop 280 – výborný AiO vodní kit (pro CPU)
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek be quiet! Silent Loop 280 – výborný AiO vodní kit (pro CPU)

be quiet! Silent Loop 280 – výborný AiO vodní kit (pro CPU)

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 10. 2016 03:00 28

Seznam kapitol

1. be quiet! jako další „výrobce“ AiO kitů 2. be quiet! Silent Loop 280 3. Postup montáže 4. Testovací sestava 5. Výsledky měření 6. Závěr – Hodnocení

Společnost be quiet! se rozhodla rozšířit výrobce AiO vodních kitů a uvádí na trh svůj první počin v této kategorii. Jelikož jde o licencovaný produkt špičky v oboru, o kvalitě zpracování není pochyb. Společně s tichou pumpou a vysokým výkonem tak jde o luxusní tiché řešení pro chlazení CPU za zajímavou cenu.

Reklama

be quiet! jako další „výrobce“ AiO kitů

Před několika týdny jsme testovali, po opravdu dlouhé době, AiO vodní kit od německé společnosti Alphacool. Ten dopadl výborně, jelikož nám umožnil přetaktovat procesor mnohem více než s klasickým vzduchovým chlazením. Pro současný mainstream Intelu, to ale není nijak důležité. Skylake mnoho netopí ani po přetaktování, tedy se dá chladit tiše.

Pokud ale chcete naprosté ticho, bývá vodní kit jasnou volbou. AiO sada pak bývá solidním řešením, které prostě jen nainstalujete. Nemusíte nic zásadního sestavovat, testovat těsnost okruhu a podobně. Proto se zřejmě mnoho zákazníků pro AiO set rozhodne, jelikož výrobci je na trh doslova chrlí. Každý měsíc tu máme několik nových modelů. Ani tentokrát to není jinak, přidává se i známý výrobce komponent, be quiet!

be quiet! Silent Loop 280 – výborný AiO vodní kit (pro CPU)
i Zdroj: PCTuning.cz

Tady si možná řeknete, proč dát přednost be quiet! jako nováčkovi, když není levnější než konkurence a jeho zpracování zatím není prověřené. To samozřejmě němci vědí, tedy vsadili na ověřenou značku. Chlazení nevyrábí sami, ale svěřili ho špičce v oboru, společnosti Alphacool. Zařízení je vyráběné jako OEM, a jde v podstatě o vylepšený model z nabídky výrobce. Několik zásadních změn ale model pro be quiet! nabízí. první je zcela nová pumpa, která se v nabídce přímo od Alphacool objeví až za čas, zde má be quiet! exklusivitu. Druhá věc jsou ventilátory, které be quiet! vyrábí sám a je v tom dobrý (jsou tiché a výkonné). Tento kit, jak jej prodává be quiet! tedy zatím nikde jinde nekoupíte, možná snad později s jinými ventilátory. Tím je kit zajímavý.

be quiet! Silent Loop 280 – výborný AiO vodní kit (pro CPU)
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud srovnáme kit s ostatními na trhu, je jeho předností zejména nový typ pumpy, kterou si popíšeme v příští kapitole. Jinak se ničím zásadním neliší, mrzí mne zejména fakt, že kit nejde rozpojit a použít pro další blok. To Alphacool u svých vlastních produktů má, což je nesporná výhoda pro zákazníka - má svobodnější volbu do budoucna. V tomto případě se musí kupující spokojit s použitím pouze na CPU, ovšem kit vydrží roky. Do budoucna jen dokoupíte montážní kit na případnou novou patici. Jak prezentuje výrobce svůj produkt se podívejte na videu:

Minule jste si stěžovali, že jsem netestoval chladící výkon vůči nějakým jiným chladičů, dnes tedy zařadím tři chladiče. Zajímat mne bude hlavně hlučnost pumpy, ventilátorů a chladicí výkon. Ten je samozřejmě nejdůležitější, bez tichého chodu by ale postrádalo takové řešení smysl. Zajímavé bude sledovat, kde bude končit High-endové vzduchové chlazení a kam dál se posunou možnosti právě s tímto kitem. Jelikož jde o řešení na nejvyšší úrovni, očekávám výsledek srovnatelný s nejlepšími samostatnými bloky. Zdali se očekáváni naplní, už prozradí náš test. Testoval budu AiO kit, kvalitní vzduchové chlazení Noctua a profi kit s blokem EK a "velkou" pumpou Laing D5.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama