Chtěli byste si zahrát původní Duke Nukem Forever z roku 2001? Budete mít možnost!
i Zdroj: 3D Realms
Novinka Chtěli byste si zahrát původní Duke Nukem Forever z roku 2001? Budete mít možnost!

Chtěli byste si zahrát původní Duke Nukem Forever z roku 2001? Budete mít možnost!

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

10. 5. 2022 11:30

Na internetu se objevil build z 2001 a možná se v létě dočkáme hratelné verze.

Reklama

Duka samozřejmě nemusíme představovat, nakorbený blonďák byl herní ikona konce devadesátých let. Po úspěchu DN3D byl oznámen Duke Nukem Forever a co mělo být absolutní pařanskou nirvánou, stalo se pouhým stínem legendy. Odklady, změny enginu, další odklady, zrušení, prodej práv a nakonec v roce 2011 tak nějak dokončený stejnojmenný paskvil. Avšak nezoufejme!

Na internetu (konkrétně 4chan) se objevil build původní hry z 2001. Tedy z toho roku, kdy DNF jel na Unreal enginu a stále na něm pracovali chlápci z 3D Realms. Uživatel, který informaci přinesl, tak svá slova potvrdil několika screenshoty a nahrávkami. K tomu ještě na všetečné dotazy vyřkl pár odpovědí. Předně, téměř každá kapitola je přítomná, byť nemusí obsahovat nepřátele a jiné křoví.

Nejde pouze o editor, bude zveřejněný zdrojový kód. Všechny zbraně jsou funkční s výjimkou motorové pily a freezeru. K vydání dojde pravděpodobně v červnu. Hra není samozřejmě kompletní, jelikož nebyla nikdy dokončená. Ovšem vzhledem ke zdrojáku a přítomnému editoru si buďme jistí, že skalní fanoušci to spraví. A nakonec, k celé situaci se vyjádřil i George Broussard, režisér originálu. Pravil, že to vypadá pravé, ale upozornil, aby lidé zklidnili očekávání, jelikož jaksi není co hrát. Dodáváme „zatím“. 

Zdroj: techspot, duke4.net

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama