cipset-rd890d-odlozen-na-konec-roku
Novinka Čipset RD890D odložen na konec roku

Čipset RD890D odložen na konec roku

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 2. 2009 00:00 8

Náhrada za nejsilnější ze součastných čipsetů AMD měla podle původních očekávání vyjít někde mezi dubnem (IV.) a červnem (VI.). Nové informace tvrdí, že se jej dočkáme až o půl roku později.

Reklama

Severní můstek AMD 790FX měl být v blízké budoucnosti nahrazen dalším čipem, stejně tak měl být nahrazen jižní můstek SB750, který se poprvé objevil s čipsetem 790GX. Bohužel, čipy AMD RD890D a SB850 uvidíme na deskách až na konci roku, pravděpodobně mezi říjnem (X.) a prosincem (XII.), vypuštění na Computexu se tedy přesunulo spíše do roviny fantazií.

Čipset RD890D odložen na konec roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový čipset je určen pouze pro procesory AM3. Jedno z pravděpodobných vysvětlení tohoto oddálení je, že se AMD chce zbavit AM2/AM2+ procesorů a čipových sad pro tyto procesory. Čipy RD890 budou samozřejmě podporovat sběrnici HyperTransport 3, celkem by měly mít k dipozici 32 liek PCIe druhé generace pro grafické karty. Jižní můstek SB850 je svému předchůdci velmi podobný, změněn bude pouze generátor taktů a čtyři PCIe linky, které jsou přítomné v jizním můstku SB750 budou "upgradovány" do druhé generace.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama