core-i7-4790k-zklamani-jen-ci7-4770k-s-jinym-nazvem
Novinka Core i7-4790K - zklamání, jen Ci7-4770K s jiným názvem!

Core i7-4790K - zklamání, jen Ci7-4770K s jiným názvem!

Z. Obermaier

Z. Obermaier

13. 6. 2014 17:41 14

Sliby, chyby. Intel sliboval, že s Devil´s Canyon si taktovači užijí zábavu, je to trochu (hodně) jinak. Je to ten samý čip, jen s jiným jménem.

Reklama
Core i7-4790K - zklamání, jen Ci7-4770K s jiným názvem!
i Zdroj: PCTuning.cz

Když se před časem na webu objevila zmínka o "zázračném" čipu Devil´s Canyon, neboli Core i7-4790K, nechalo mne to chladným - a také mne to nedonutilo nijak na to reagovat Newskou. Už dávno jsem vám říkal, že problém není v pastě mezi rozvaděčem tepla a čipem, ale ve výrobním procesu. To se také potvrzuje. Intel se snaží, ale věří mu to jen naivkové. Prý byla vyměněna pasta za polymerovou, tento blábol mohou po Intelu opakovat jen děti, každá pasta od roku 2010 obsahuje polymery, třeba Noctua se tím chlubila už před lety. Překlad prezentace Intelu tedy zní: Vyměnili jsme tu nejlevnější pastu (kýbl za 5 USD) za jinou, krapet lepší pastu (kýbl za 8 USD). Také jsme na spodek čipu dodali filtrační kondenzátory, což také už dávno víme, nepřináší žádný benefit navíc, je to marketingové pozlátko. Změnilo se tedy něco zásadního? - Nezměnilo se nic.

Podívejte se na obrázek našeho čipu, jde o stejnou revizi jako má Core i7-4770K, tedy jde stále o ten samý křemík, vyrobený a uvedený vloni. V čipu se nezměnilo naprosto nic, jde jen o přejmenovaný Core i7-4770K. Běžný uživatel si užije vyšší frekvence, kdy čip pracuje na taktu 4,2 - 4,4 GHz v zátěži. To je slušné. Po stránce taktování se nezměnilo nic, náš čip se dá taktovat naprosto stejně jako náš rok starý Core i7-4770K, shoda taktů a napětí je až zarážející. Zklamán jsem z teplot, nová pasta nepomohla vůbec v ničem, naopak teploty jsou díky vyššímu napětí čipu také vyšší.

Více se dozvíte v naší brzké recenzi, ale nic zázračného nečekejte, jde jen o přejmenovaný čip loňského roku, s vyššími takty - nic víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama