Corsair ukázal šílený OLED monitor, půjde zahnout dle přání uživatele
i Zdroj: Corsair
Novinka Corsair ukázal šílený OLED monitor, půjde zahnout dle přání uživatele

Corsair ukázal šílený OLED monitor, půjde zahnout dle přání uživatele

David Jiránek

David Jiránek

25. 8. 2022 12:30 1

Na probíhajícím Gamescomu představil Corsair ve spolupráci s firmou LG monitor, který v praxi nemá obdoby. Xeneon Flex nabídne 240Hz OLED panel a možnost zahnutí podle představ uživatele.

Reklama

Před pár dny ukázal Samsung produkční verzi monitoru Odyssey Ark a vypadalo to, že s šílenějším modelem jen tak někdo nepřijde. Corsair ovšem na Gamescomu ukázal, že má jedno eso v rukávu. Xeneon Flex 45WQHD240 je 45palcový OLED monitor, který si můžete zahnout přímo na stole.

Základem modelu je OLED obrazovka navrhnutá ve spolupráci s LG. Společnost má bohaté zkušenosti s OLED panely pro televize, není proto divu, že se Corsair rozhodl oslovit právě tohoto výrobce. Samotná obrazovka má poměr stran 21:9 a rozlišení 3 440 × 1 440 pixelů. Maximální jas dosahuje 1 000 nitů a kontrast 1 350 000 : 1. Odezva je vzhledem k použité technologii nízká, pouze 0,03ms při GtG a 0,01 ms při vypnutí a zapnutí pixelu. Obnovovací frekvence dosahuje 240 Hz.

Hlavním lákadlem je ovšem možnost zahnutí. Panel se dá narovnat a prohnout pomocí dvou madel na kraji monitoru. Podle videa z Gamescomu lze zahnout i jen jednu polovinu monitoru. Maximální poloměr činí 800R.

Corsair ukázal šílený OLED monitor, půjde zahnout dle přání uživatele
i Zdroj: Corsair

Dále se Xeneon Flex pyšní variabilní obnovovací frekvencí Nvidia G-Sync, AMD FreeSync Premium nebo zárukou na tři roky proti vypalování pixelů.

O připojení se stará HDMI 2.1, DisplayPort 1.4 a USB-C. Ve stojanu je pak integrován USB hub a výstup na sluchátka. Cenu Corsair zatím nezveřejnil, ale zcela jistě nepůjde o nic levného. Dostupnost firma oznámí ještě letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama