Corsair Virtuoso RGB Wireless XT: parádička z hliníku s Dolby Atmos
i Zdroj: PCTuning.cz
Recenze Corsair Virtuoso RGB Wireless XT: parádička z hliníku s Dolby Atmos

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT: parádička z hliníku s Dolby Atmos | Kapitola 4

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

6. 7. 2021 18:00 7

Seznam kapitol

1. Úvod, specifikace 2. Konstrukce, design 3. Zvuk, software 4. Závěr

Kdysi dávno, v pravěkých časech, se objevil sluchátkový model Virtuoso Wireless RGB SE. Nyní je tu moderní, vylepšený a dokonalý nástupce. Nebo, alespoň by takový měl být. Raději by takový měl být, pokud chlapi z korzárského marketingu chtějí svoje bonusy.

Reklama

Pár slov k hodnocení

Kdyby hoši z Corsairu věnovali stejnou pozornost a píli zvuku, jako v případě výroby, designu a materiálu, měli bychom tu ultimátní heasdset. Takhle tu máme jen špičkově vyrobený a elegantní aparát, jehož vzhled a prezentace dost zásadně nekoreluje s tím, jak zvučí. Mohu jen hádat, jestli mám opravdu nějaký vadný kus, nebo takto budou znít všechny. Ale začněme plusy. Především je to opravdu luxusní vzhled a celkový dojem. Poctivě vyrobeno, hliníkem pomazáno, RGB kolotočem neposkvrněno. Komfort na lebce je o poznání vyšší než u předchůdce díky měkčím náušníkům a menší tuhosti náhlavního mostu. Dále široké možnosti jak hrát. USB-C kabel s 24bit/96 kHz, bezdrát 2,4 GHz, Bluetooth a prastarý analog. Máme tu solidní mikrofon, odpojitelný a všemožně kroutitelný. Na mušlích jsou rovněž všechny ovládací prvky, což usnadňuje obsluhu. Navíc je tu certifikace Dolby Atmos.

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT: parádička z hliníku s Dolby Atmos
i Zdroj: PCTuning.cz

Se zvukem je to ošemetné. Pokud je v režii iCUE, bez váhání bych ho sestřelil do kolonky mínusů. To, co ze sluchátek leze, to je jednoduše na křižáckou výpravu do sídla Corsairu. Pokoutné softwarové zhůvěřilosti nenechají zvuk na pokoji, ekvalizér utlumuje frekvence na úkor jiných, aniž bych to já sám chtěl a všudypřítomný normalizátor hlasitosti se nedá vypnout. iCUE je použitelné jen na nastavení aparátu, update firmware a podobně.

Pokud nechám zvuk na analogu, je to nudný a plochý patron. Nenadchne, neurazí, prostě je jako voda. Bez chuti. Samozřejmě, někdo má tu neutrální chuť nejraději. Já preferuji větší bohatost a rozvernost. Po aktivaci Dolby Atmos se konečně dá vyloudit z hliníkového ingotu lepší poslyšená. V osobních profilech je konečně ekvalizér, který nemá svou hlavu, tudíž funguje, jak chci já. Mohu vypnout normalizér, stejně jako ono virtuální Atmos. Po lehkém ladění je zvuk o poznání živější a všestranně použitelný, nicméně čekal bych víc. Za ty peníze mnohem víc.

Do mínusů si jasně sedne hmotnost, 382 g na kokose je dost. Nevím, zda sem zařadit i to chraptění reproduktorů, nebo je to vada kusu. Musel bych mít další vercajk na porovnání. Tak zůstanu u varování.

Sluchátka zatím zakoupíte exkluzivně na eshopu Corsair za 279,99 EUR, tedy cca 7 280 Kč. CZC.cz je má v nabídce za 6800 korun, ale momentálně se ještě čeká na naskladnění.

Za poskytnutí headsetu do testu děkujeme společnosti Corsair.

 

Verdikt

Corsair Virtuoso RGB Wirelles XT se hodnotí těžko. Ani cenovka není zrovna přátelská. Vážně nevím, co s tím. Ta snaha tu je, sluchátka jsou vyrobené pečlivě a kvalitně, pravděpodobně i v dobré víře licencovali Atmos, jelikož je to echt top model, ale ten zvuk tomu prostě bez spousty štelování neodpovídá. Ale pokud už máte všechny doplňky od Corsairu a chcete na Youtube ukázat v záběru designový headset, s tímhle uděláte hodně parády. Jen si pořádně pohrajte s nastavením zvuku nebo ho radši nechte ve stojanu.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Skvělé zpracování
Elegantní design
Čtyři možnosti připojení a jejich kombinace - BT (tři zařízení), 3,5mm jack, USB-C a 2,4GHz
Certifikace Dolby Atmos
Pohodlnější na nošení než předchůdce Virtuoso SE
Slušný mikrofon
Zvuk, pokud je v režii Dolby Atmos
Hmotnost
Zvuk, pokud je v režii iCUE
Vyšší cena, za kterou bychom čekali lepší poslech
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama