Dostupnost grafik se zlepší v druhé polovině příštího roku podle finančního ředitele Nvidie
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Dostupnost grafik se zlepší v druhé polovině příštího roku podle finančního ředitele Nvidie

Dostupnost grafik se zlepší v druhé polovině příštího roku podle finančního ředitele Nvidie

David Jiránek

David Jiránek

7. 12. 2021 20:00 1

Nedostatek grafických karet a obecně čipů žene už rok ceny elektroniky na vysoké hodnoty. Podle Nvidie by toto období mělo skončit v druhé polovině příštího roku.

Reklama

Na pondělní tiskové konferenci UBS Global TMT se Colette Kress, NVIDA CFO, rozpovídala o dodávce grafik pro příští rok. Podle ní společnost bude i nadále pracovat na lepším pokrytí dodávek produktů. Dodala pak, že Nvidia zaznamenala každé čtvrtletí růst, který bude pokračovat i ke konci tohoto roku. Věří tak ve zlepšení ohledně pokrytí poptávky po grafikách, čemuž se stane zejména v druhé polovině příštího roku.

Nvidia se navíc podle všeho domluvila na dlouhodobé spolupráci s jednotlivými dodavateli komponent. Tato smlouva by měla být delší než jeden rok.

Colette Kress, CFO pro Nvidii
i Zdroj: PCTuning.cz
Colette Kress, CFO pro Nvidii

Firma se tak bude nejspíše soustředit na dlouhodobé pokrytí dodávek zboží. Kress také zmínila, že zůstává otázkou, kdy přesně dojde ke stabilizaci na trhu s grafickými kartami. V optimistických vyhlídkách Kress je tak řada otazníků.

Zájem překupníků a těžařů zatím neopadl. V případě lepší dostupnosti grafik by se tak ve výsledku nemuselo nic změnit, pouze by karty byly vykupovány ve větším množství stejnou skupinou zákazníků.

Kress nakonec dodala, že by ráda přivedla ceny zpátky dolu. Tomu by se podle ní mělo stát s rostoucí dostupností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama