Jak zůstat kreativitní a produktivní i v časech internetu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Jak zůstat kreativitní a produktivní i v časech internetu

Jak zůstat kreativitní a produktivní i v časech internetu | Kapitola 7

Michal Rybka

Michal Rybka

25. 7. 2014 03:00 26

Seznam kapitol

1. Čtěte 2. Vsuvka první: Kniha je vždy lepší 3. Vsuvka druhá: Book Bubble versus Google Bubble 4. Vsuvka třetí: Vzdělávání versus zábava
5. Čekejte více kritiky, než si myslíte, že zvládnete 6. Izolujte se od světa 7. Nemusíte být pod vlivem, abyste byli dobří

Internet nás zásobuje informacemi tak mohutným proudem, že nás až přehlcuje a topí. Podle jeho kritiků nás zbavuje nutnosti myslet a nutnosti tvořit: Na všechno prý stačí Google a clipboard. Tak jednoduché to ale vážně není. Ale jak lépe odolávat nástrahám internetu a bojovat s korporacemi, které se přetahují o naši pozornost?

Reklama

Nepotřebujete drogy na to, abyste byli dobří. Ožeňte se, buďte zdraví a žijte dobrý život.

Amen. Vážně, to nejdůležitější je nalezení rovnováhy mezi prací a životem. Já sám nejsem dobrým příkladem pro kázání o sportu a zdravém životním stylu, to ostatně není ani King, který v osmdesátých letech pil a šňupal kokain tak masivně, že na to skoro umřel.

Jak zůstat kreativitní a produktivní i v časech internetu
i Zdroj: PCTuning.cz

Ale víte co? Musíme se snažit. Je potřeba dělat věci přiměřeně. Buď to zvládnete a stanete se „hvězdou, která hoří pomalu, ale vytrvale a dlouho“ jako King – anebo to nezvládnete, „budete hořet jasně a divoce“ a zaříznete to v sedmadvaceti jako Basquiat a řada jiných umělců. Volba je na vás!

Jak zůstat kreativitní a produktivní i v časech internetu
i Zdroj: PCTuning.cz

České vydání Kingovy knihy „O psaní“ je momentálně rozebrané, můžete si ale z Amazonu objednat anglickou verzi jak tištěnou, tak pro Kindle.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama