LG pracuje na 20palcovém OLED panelu, jeho využití je otázkou
i Zdroj: Depositphotos
Novinka LG pracuje na 20palcovém OLED panelu, jeho využití je otázkou

LG pracuje na 20palcovém OLED panelu, jeho využití je otázkou

David Jiránek

David Jiránek

16. 8. 2022 12:20 1

Společnost LG podle nedávných informací připravuje výrobu OLED panelů o celkem netypické úhlopříčce 20 palců. Kromě toho mají být v přípravě i panely, které půjde ohýbat.

Reklama

Velikost 20 palců je relativně nezvyklá. Většina monitorů začíná s úhlopříčkou 23 palců, notebooky pak zpravidla dosahují 17 palců v maximu. Využití OLED panelů této velikosti tak zůstává tajemstvím. Podle novin v Jižní Koreji, odkud čerpá server techpowerup.com, mají být displeje určeny pro jakýsi druh osobního zařízení. Dále neznáme poměr stran těchto displejů nebo další parametry.

LG pracuje na 20palcovém OLED panelu, jeho využití je otázkou
i Zdroj: Tech Power Up

LG údajně připravuje i panely, které půjde ohýbat. LG se nechalo slyšet, že mezi zákazníky, kteří plánují hrát hry, je největší poptávka po zahnutí 800 a 1000R. Aktuálně LG vyrábí OLED panely zejména pro své televize, které se v menších úhlopříčkách dají využít jako herní monitory. Opravdu herní QD OLED panel má ale aktuálně Samsung v novém monitoru Alienware. Jeho dostupnost je aktuálně velmi špatná a poptávka vysoká.

Popularita OLED panelů roste a evidentně je zájem i u hráčů a obecně PC uživatelů. Není proto divu, že se LG pouští do výroby panelů, které se blíží rozměry tradičním monitorům. Kdy se dočkáme prvních modelů od výrobce ovšem není jasné. Do té doby lze volit z širokého výběru LCD variant.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama