Logitech Aurora Collection: Potřebují holky periferie na míru?
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Logitech Aurora Collection: Potřebují holky periferie na míru?

Logitech Aurora Collection: Potřebují holky periferie na míru? | Kapitola 4

Michal Maňák

Michal Maňák

23. 8. 2022 08:00 4

Seznam kapitol

1. Logitech Aurora Collection 2. Klávesnice Logitech G715 3. Myš Logitech G705 4. Sluchátka Logitech G735 5. Závěr, zhodnocení

Holky neumí tankovat, holky hrajou jen The Sims, holky chtějí mít všechno růžové… A proto Logitech vyrábí řadu G Aurora Collection, která není růžová, dá se na ní hrát snad všechno s výjimkou leteckých simulátorů a na simíky by byla asi overkill. Tohle kombo se skládá z myši Logitech G705, klávesnice G715 a sluchátek G735, ale nejzajímavější na celé řadě je akcent na příslušenství. Dává to smysl?

Reklama

Třetím kusem do setu Aurora Collection jsou uzavřená circumaurální sluchátka Logitech G735. Pokud by se klávesnice a myš daly považovat jako čistě herní, sluchátka už přestupují do kategorie zábavy, efektů, streamingu a podobných kratochvil, kde kolikrát o akustiku tolik nejde.

Ke sluchátkům Logitech G735 dostanete dongle, prodlužovací kabel a odpojitelný mikrofon.
i Zdroj: PCTuning.cz
Ke sluchátkům Logitech G735 dostanete dongle, prodlužovací kabel a odpojitelný mikrofon.

Začněme ale konstrukcí, protože ta, ač barevně nahrává dámskému využití zejména díky podsvícení náušníků, je zárukou pohodlného nošení. Leda ve vedru vás může trápit pocení uší, ale jinak jsou náušníky z koženky krásně měkké a nadýchané a podobné vlastnosti by se daly přiřknout i hlavovému mostu. Maličko zvláštní je úprava jeho velikosti, kdy jednotlivé polohy nejsou nijak aretované. Doufejme, že se časem mechanismus neochodí.

Parametry
Frekvenční rozsah20 ~ 20000 Hz
Velikost měničů40 mm
Hmotnost260 g
KonektivitaKabel USB-C, Lightspeed, Bluetooth, analog 3,5mm jack
Impedance38 Ohm
MikrofonSměrový, odpojitelný, rozsah 100 ~ 10000 Hz
FunkceRGB, virtuální 7.1, vyměnitelné náušníky, úprava hlasu
Podporované platformyWindows, macOS, iOS, iPadOS, Android

Za pozornost stojí i všemožné ovladače a tlačítka na sluchátkách samotných. Na pravém uchu najdete obligátní tlačítko pro přepínání mezi konektivitou Lightspeed a Bluetooth a dvojtlačítko nazvané A/B. Pro podobně nezkušené, jako jsem já: slouží k úpravě hlasitosti jednotlivých zdrojů. Pokud jste tedy zvyklí mít puštěné zvuky ze hry z počítače a zároveň poslouchat písničky z mobilu, touto kolébkou zvolíte, zda chcete víc slyšet telefon, nebo PC.

Na levém uchu pak vedle sebe sedí vypínač, kolečko ovládání hlasitosti, mute, vstup pro sluchátkový jack pro připojení kabelem, port USB-C pro nabíjení a další 3,5mm jack pro připojení mikrofonu.

Na sluchátkách je celkem dost tlačítek. Nejzajímavější je kolébka A/B na pravém náušníku – slouží k přelévání hlasitosti mezi dvěma kanály, třeba počítačem a mobilem.
i Zdroj: PCTuning.cz
Na sluchátkách je celkem dost tlačítek. Nejzajímavější je kolébka A/B na pravém náušníku – slouží k přelévání hlasitosti mezi dvěma kanály, třeba počítačem a mobilem.

Ten je v duchu celé řady dostupný, stejně jako náušníky, kromě bílé v dalších dvou barvách. Zajímavé je, že ač jack umožňuje otáčení, plast na nožičce mikrofonu je zkosený, takže na sto procent doléhá konektor jen při správném natočení. Zarazit může i fakt, že mikrofon odpovídá velikosti headsetu, někomu proto může připadat krátký. Na mé, možná nekompatibilní hlavě byl posazen poměrně vysoko a pokud jsem se vyloženě nezabral do hry, v periferním vidění jsem pořád jeho obrysy vnímal.

Pokud Logitech G HUB vypadal v případě myši a klávesnice jako nástroj na jedno použití, kdy se nastaví citlivosti a podsvícení, u sluchátek je pravděpodobné, že se k obslužné aplikaci budete vracet. A to nejen kvůli ideálnímu nastavení ekvalizéru, prostorového zvuku a barviček.

Velká část softwaru byla věnována efektům. Část z nich se snaží držet reality a nabízí vašemu hlasu možnost znít jemněji, důrazněji, laskavěji apod., efekty BlueVo!ce už však slouží vyloženě pro zábavu. A věřím, že to může fungovat!

Kdo by nechtěl znít jako vetřelec? Nebo jako chipmunk na héliu? Nebo snad jako démon? Pro role play ideální, pro komunikaci nic moc s jedinou výjimkou. Dva z efektů se jmenují genderový posun a slouží přesně k tomu, co vás napadlo: budete znít jako holka, nebo kluk, čímž se otevírá obrovský prostor pro matení nepřítele, zejména těch s méně vyrovnanou povahou.

Ke sluchátkům můžete dokoupit i pouzdro, které už je ale zcela dámskou záležitostí.
i Zdroj: PCTuning.cz
Ke sluchátkům můžete dokoupit i pouzdro, které už je ale zcela dámskou záležitostí.
Blikající hlasový syntetizátor

Verdikt

Sluchátka průměrných zvukových schopností, ale s naprůměrnými možnostmi zábavy. Pokud si více ceníte napodobování hlasů a podsvícení než perfektního podání zvuku, G735 by vás mohly oslovit. Jsou to sluchátka velmi pohodlná, praktická a přizpůsobitelná, ale za cenu 6499 Kč by neškodilo zlepšit akustiku či zabudovat ANC.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Pohodlné i při dlouhodobém poslechu
Měnič hlasu
Tři způsoby propojení
Podpora pro připojení dvou zařízení zároveň
Odnímatelný mikrofon
Cena
Bez ANC
Mirkofon ruší v periferním vidění
Kvalita zvuku
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama