Microsoft zřejmě nevěří své funkci Recall AI, vydání odkládá na říjen
i Zdroj: Obrázek poskytla společnost Microsoft
Novinka Microsoft zřejmě nevěří své funkci Recall AI, vydání odkládá na říjen

Microsoft zřejmě nevěří své funkci Recall AI, vydání odkládá na říjen

David Švrček

David Švrček

2

Microsoft odložil testování funkce Recall AI na říjen kvůli obavám o bezpečnost. První testy ukázaly potenciální zneužití malwarem. Nová verze má být již bezpečnostně ošetřená.

Reklama

Funkce Recall AI od Microsoftu, která umožňuje vytvářet snímky obrazovky téměř všeho, co uživatel na svém počítači vidí a zpětně do nich nahlížet, bude pro testery Windows dostupná až v říjnu. Původně měl být tento nástroj uveden už v červnu, ale byl odložen kvůli bezpečnostním obavám. Testeři zjistili, že databáze nebyla šifrovaná, což mohlo otevřít dveře potenciálním útokům malwaru.

Microsoft původně slíbil, že funkci zpřístupní v horizontu týdnů po odkladu, ale vypadá to spíše na měsíce. Podle šéfa Windows a Surface, Pavana Davuluriho, se Recall pro Windows Insiders objeví až v říjnu. Funkce, která využívá AI zabudovanou ve Windows 11, bude poskytovat vyhledávání a procházení snímků obrazovky, aby si uživatelé mohli zpětně prohlédnout svou práci.

Microsoft zřejmě nevěří své funkci Recall AI, vydání odkládá na říjen
i Zdroj: Microsoft

Změny, které Microsoft plánuje, zahrnují přihlašování k funkci místo automatického spuštění, šifrování databáze a ověřování pomocí Windows Hello. Tyto kroky mají zajistit, že Recall zůstane bezpečný a soukromý pro všechny uživatele.

Davuluri zdůraznil, že bezpečnost je pro Microsoft nejvyšší prioritou a slíbil další podrobnosti o funkci Recall, až bude v říjnu dostupná pro testery. Pokud se však testování protáhne, je možné, že plná verze letos ještě neuvidí světlo světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama